Secretul din parcurile Disneyland de care nu îți spune nimeni

Secretul din parcurile Disneyland de care nu îți spune nimeni

Fanii Disney pot fi uneori foarte atașați de tot ceea ce înseamnă această companie. Tocmai de aceea, unii dintre ei aleg să își arate atașamentul în moduri poate mai greu de înțeles pentru restul oamenilor.

După cum arată Wall Street Journal, unii oameni îi roagă pe apropiații lor ca, după ce mor, să li se împrăștie cenușa în parcurile Disneyland. Acest lucru se întâmplă cel mai des la Disneyland Park din Anaheim, California și în Walt Disney World din Bay Lake, Florida, unde angajații au un cod special –HEPA cleanup – menit pentru situațiile în care observă rămășițe de cenușă în parc.

Odată ce codul este transmis, niște angajați echipați cu un aspirator special vin la fața locului pentru a aspira. Acest dispozitiv poate culege și cele mai fine particule rămase.

„Cenușa umană a fost împrăștiată pe pajiștile cu flori, în tufișuri și pe gazonul de la Regatul Magic; în afara porților parcului și în timpul spectacolelor de artificii; în [caruselul] Pirații din Caraibe și în șanțul de sub elefanții zburători din cursa Dumbo”, a relatat WSJ. „Cel mai adesea, conform lucrătorilor din parc, [cenușa umană] a fost aruncată în Conacul Bântuit, atracția veche de 49 de ani, care presupune o proprietate bizară și veche, plină de fantome imaginare”.

Din fericire, cenușa umană nu reprezintă vreun risc de sănătate pentru oameni. Mai mult, ea poate fi un fertilizator natural, însă pentru anumite plante poate fi toxică. Oricum ar fi, cei de la Disney nu vor să o aibă în parcuri. „Acest tip de comportament este strict interzis și ilegal”, a subliniat un purtător de cuvânt de la Disney pentru WSJ. „Vizitatorii care încearcă să facă asta vor fi conduși afară de pe proprietate”.

Cu toate astea, probabil că ilegalitatea actului nu îi va opri pe oameni să continue să arunce cenușa celor dragi prin parcurile Disneyland.

Etichete: