Sarcofagul misterios din Egipt a fost deschis și interiorul e dezamăgitor

Sarcofagul misterios din Egipt a fost deschis și interiorul e dezamăgitor

Ultima săptămână a fost marcată de-o descoperire cel puțin ciudată din Egipt. Era vorba de un sarcofag despre care nimeni nu știa nimic. A fost, în sfârșit, deschis.

În Egipt a fost descoperit un sarcofag imens din granit negru. Trăsătura care a făcut acest sarcofag să iasă în evidență a fost dimensiunea sa impresionantă, de unde și supoziția că trebuie să fie important.

Pe internet, în mai puțin de-o săptămână, au ajuns diverse conspirații, de la extratereștri la regi uitați, de la armament la biserică, blesteme și demoni. Sigur, cele mai multe erau pur și simplu stupide, cam cum sunt toate speculațiile online.

Arheologii au deschis sarcofagul fără vreo descoperire marcantă. „L-am deschis și, slavă Domnului, lumea nu a ajuns în întuneric. Am fost primul care a aruncat o privire în sarcofag și iată că am supraviețuit. Sunt bine”, a declarat Mostafa Waziri, secretar general la Curtea Supremă de Antichități.

Tot Waziri a fost cel care a explicat că nu-i cazul să se panicheze nimeni. Acest sarcofag nu aduce cu el vreun blestem, așa cum s-a zvonit.

Cel mai probabil, locul de veci a fost pentru soldaţi căzuţi la datorie. Oasele descoperite în sarcofag susțin această teorie, mai ales că unul dintre cranii prezenta semnele unei leziuni provocate de-o săgeată.

Adevărul, ca în multe alte situații similare, este dezamăgitor. Mai ales că erau așteptări ca acest sarcofag să fi aparținut lui Alexandru cel Mare. Nu e cazul. Au fost descoperite în interior apă de canalizare și trei schelete. Nimic nobil și nimic din ceea ce oamenii își doreau să găsească.

Oasele vor fi analizate mai atent, în laborator, pentru ca specialiștii să poată stabili cu exactitate vârsta acestora. Totuși, marele mister s-a terminat și acum mai rămân niște date de notat. Cu siguranță nu va fi vorba de-o descoperire istorică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: