Samsung rezolvă o problemă cu Galaxy S9, dar ar putea fi prea târziu

Samsung rezolvă o problemă cu Galaxy S9, dar ar putea fi prea târziu

Mai mulți utilizatori de Samsung Galaxy S9 s-au plâns vizavi de calitatea apelurilor telefonice efectuate cu gadgetul de top. Sud coreenii au remediat problema printr-un update.

Samsung Galaxy S9 și fratele său mai mare s-au lansat în luna martie a acestui an. Pentru că au trecut deja câteva luni de atunci, te-ai fi așteptat ca cea mai mare parte a problemelor importante de funcționalitate să fi fost remediate cu actualizări de firmware. Din păcate, nu a fost chiar așa.

Deși au apărut rapoarte legate de o calitate slabă a apelurilor telefonice la scurt timp după lansare, se pare că acelea nu au fost neapărat o prioritate pentru Samsung. Luna trecută, sud coreenii au lansat un update pentru cele două vârfuri de gamă, dar pe lista modificărilor s-au aflat doar patch-uri de securitate.

Dacă ai un Samsung Galaxy S9 sau Galaxy S9 Plus, ar fi bine să-ți instalezi cel mai recent update din Setări. Acela ar trebui să sporească nivelul de calitate și stabilitate al conversațiilor telefonice. Soluția este menită să calmeze spiritele celor care au investit o sumă exorbitantă într-un smartphone, doar pentru a-și da seama că telefonul le pune vocea pe silențios în timpul unui apel, din senin.

Pentru perioade de 20 de secunde, de mai multe ori pe parcursul unui singur apel telefonic, utilizatori de S9 au sesizat că nu mai sunt auziți de persoana de la capătul firului. Dacă asta nu era suficient, alți posesori ai acelui aparat s-au plâns de distorsiuni supărătoare în timpul conversațiilor. Problema a fost atât de răspândită, încât Samsung a fost dată în judecată în Israel după ce mai multe persoane au decis să intenteze un proces de clasă împotriva celui mai mare producător de mobile de pe mapamond.

Noul update pentru Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus rezolvă problema calității apelurilor telefonice, dar nu va soluționa procesul care se află pe rol în Israel.

Citește și: