Samsung Galaxy S9, dezvăluit de Orange România

Samsung Galaxy S9, dezvăluit de Orange România

Cu câteva săptămâni înainte de anunțul oficial, Samsung Galaxy S9 ar fi fost dezvăluit de Orange România. Cel puțin așa pare la prima vedere, dacă n-ar fi totul greșit.

Samsung Galaxy S9 va fi prezentat oficial pe 25 februarie. Cum se întâmplă în cazul telefoanelor importante, sunt sute de zvonuri și informații neoficiale înaintea lansării. Așa ar fi fost cazul cu o pagină creată pentru Samsung Galaxy S9 pe site-ul Orange România. Forbes susține că Orange a dezvăluit Galaxy S9 cu cele mai importante specificații. Dacă specificațiile n-ar fi greșite.

Samsung Galaxy S9 a apărut, pentru câteva ore sau minute, pe pagina orange.ro/magazin-online/telefoane/samsung-galaxy-s9-blue. După cum o arată cuvintele din URL, e vorba de versiunea albastră. Erau menționate și câteva specificații, cum ar fi procesorul Exynos 8895, un ecran de 5,8 inci, dar și o cameră dublă cu f/1.5 si f/1.25.

Deja de la cameră lucrurile devin ciudate și neimportante. Camera va avea f/1.5, conform unora dintre detaliile despre senzor și lentile, dar procesorul va fi unul mai nou, inclusiv Snapdragon 845 (dar nu pentru România). Samsung Galaxy S9 va avea 3D Touch, un detaliu pe care jurnalistul Forbes l-a scăpat din vedere. Până și S8 are 3D Touch, chiar dacă se numește altfel.

3D Touch e denumirea Apple pentru tehnologia de feedback fizic integrată în telefoanele sale. Doar că Samsung a folosit-o până acum parțial, doar ca să mimeze un buton fizic pentru Home. Și atât. Nu e nici pe departe atât de dezvoltat ca pe iPhone.

Dincolo de acest detaliu, care confirmă evidența, „dezvăluirea” Orange n-are pic de importanță. E clar că operatori din întreaga lume pregătesc materialele de promovare și paginile web pentru noul telefon. Va fi un Galaxy S9 cu ecran de 5,8 inci si un Samsung Galaxy S9 Plus cu ecran de 6,2 inci. Procesorul va fi un Exynos mai bun și un Snapdragon 845, iar sistemul de operare va fi un Android Ore cu interfață Samsung.

Ce mai e de confirmat e camera foto: 12 megapixeli, dar care ce diafragmă are? Va avea două camera, ca pe Galaxy Note 8. Altfel, cumva evident de ce Orange a dat pagina jos.

Citește și:
Sursa: Forbes