Fotografii colorizate care îți arată cu totul altfel viața bunicilor

Fotografii colorizate care îți arată cu totul altfel viața bunicilor

Nu e nimic mai frumos decât să vezi frânturi din istorie sigilate în fotografii, mai ales când acestea au fost colorate pentru a se apropia mai mult de realitatea cu care suntem obișnuiți.

Translatora și colorista amatoare Olga Shirnina a publicat pe contul ei de Flickr imagini impresionante din urmă cu decenii bune. Ea a demonstrat un talent deosebit când vine vorba de transformarea fotografiilor istorice alb-negru în fotografii color. Lucrările ei trasează istoria Rusiei și includ imagini ale familiei Romanov, femei de la Crucea Roșie pe frontul de război, precum și oameni obișnuiți în diverse scenarii.

Shirnina își ia arta în serios și poate petrece ore întregi pentru a decide combinațiile corecte de culori. „Când colorez uniforme, trebuie să caut informații despre culori sau să întreb experții”, a zis ea. „Așa că nu sunt liberă în alegerea culorilor. Când colorez o rochie dintr-o fotografie din 1890, caut ce culori era la modă la acea vreme. Când nu am limitări, mă joc cu culorile căutând cea mai bună combinație”.

Fotografiile urmăresc istoria Rusiei, deoarece, cumva evident, artista are origini rusești. „Sunt interesată de istoria Rusiei, este plină de evenimente dramatice, cataclismice, care au influențat atât istoria țării, cât și a întregii lumi”, a explicat ea. „Uneori o fotografie poate spune mai multe decât multe cuvinte și mă bucur dacă oamenii învață mai multe despre Rusia și oamenii săi prin colorizările mele”.

[readmore]

Mai jos vezi o selecție din fotografiile acesteia. Contul ei e klimbims.

Fotografii colorizate Olga Shirnina Rusia

Rusia Foto Color
Bărbat cu un grup de copii
Rusia Foto Color
Bărbat rus care stă lângă un Ford-A făcut in USSR, în anul 1930.
Rusia Foto Color
Balerina Galina Ulanova în Lacul Lebedelor, în anii 1930.
Rusia Foto Color
Wrestlerul rus Karl Pospischil, în anul 1912.
Rusia Foto Color
Atlete sovietice în Moscova, în anul 1937.
Rusia Foto Color
Primii pasageri din metroul din Moscova, în anul 1935.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: