De ce au distrus niște români din Londra o mașină cu toporul și bormașina

De ce au distrus niște români din Londra o mașină cu toporul și bormașina

E greu să justifici vandalismul, dar câțiva români din Londra se prea poate să fi găsit scuza perfectă. Au distrus o mașină cu toporul, o crosă de golf și o bormașină.

Trei români din Londra și-au găsit locul de parcare ocupat de o mașină Bentley. Mașina e scumpă, dar probabil nu mai scumpă decât locul de parcare. Așa că au ieșit la ea cu o crosă de golf, o bormașină și un topor s-o vandalizeze.

Raționamentul românilor a fost că dacă e distrusă, aceasta va fi ridicată de autorități. Mașina era parcată de câteva luni în cartierul Barking din Londra. Imaginile care au ajuns în toate tabloidele din Marea Britanie au fost filmate de un vecin și încărcate pe platforma IndieFrame. De acolo au fost cumpărate de presă și difuzate. Da, mașina a fost ridicată, după cum vezi pe platformă.

Potrivit celui care a filmat vandalismul românilor, maşina parcată pe locul revendicat de cei trei români avea roţile blocate de autorităţi. Proprietarul nu ar fi plătit taxa de drum, de unde și blocajul. Cum mașina nu putea fi mutat (a se citi „împinsă” mai departe), acești trei români au vrut, probabil, să tragă un semnal de alarmă și să le bată obrazul autorităților.

Vandalismul lor a presupus spargerea geamurilor, zgârieturi adânci pe capotă și uși, dar și frezat vopseaua cu bormașina.

E de reținut, totuși, că românii au avut un bun-simț maxim. „Adu mătura să strângem cioburile astea” este auzit în înregistrare unul dintre ei. Sigur, e ironică aprecierea. Dar au ținut la curățenia din stradă, ceea ce nu se poate spune despre mașină.

Clipul a fost încărcat pe 18 februarie. Al doilea clip, cu ridicarea mașinii, a ajuns pe platforma video pe 19 februarie. Filmarea, de această dată, este făcută de la etaj. Probabil că autorul n-a vrut să dea prea multe detalii cu privire la incident.

Citește și:
Sursa: The Sun