Robotul cu șase membre care te-ar putea salva dintre dărămâturi

Robotul cu șase membre care te-ar putea salva dintre dărămâturi
12:49 30.07.2018

Are șase membre, patru roți și două mâini. El este Centauro, robotul care te-ar putea salva dintre dărămâturi în viitor.

Centauro este cel mai recent experiment al Insituto Italiano di Tecnologia și încercarea cercetătorilor de a realiza un robot care să ajute oamenii în situații dificile. De obicei, astfel de roboți sunt creați după asemănarea oamenilor, cu două picioare și două mâini, dar cercetătorii au găsit că acest hibrid cu șase picioare este mai practic.

Cele patru roți îl fac mai stabil decât un robot umanoid și mai are și două alte brațe pentru manipularea obiectelor, ridicarea uneltelor sau să rupă bucăți de lemn în două.

Centauro este construit pe baza lui Momaro, un alt robot realizat de insititutul italian, cel care a participat la DARPA Robotics Challenge în 2015 și a demonstrat abilități ce pot fi utile în misiuni de salvare după dezastre. Robotul italian are 1.5 metri înălțime, cântărește 93 de kilograme și este construit din metale ușoare precum aluminiu.

Are o baterie cu o autonomie de 2,5 ore și este controlat de la distanță de către un om.

Principalul punct de vânzare al robotului este flexibilitatea acetuia. Fiecare dintre cele șase membre se poate îndoi, învârti, iar robotul poate avea diferite posturi: drept pentru o viteză sporită sau poate sta ca un păianjen pentru stabilitate mai bună și pentru a ridica obiecte mai ușor.

Robotul poate opera unelte, poate ridica obiecte și poate urca scări.

Realizarea robotului rezolvă doar jumătate din problemă. Acum, cercetătorii trebuie să găsească cea mai bună metodă de a controla robotul, iar asta s-ar putea dovedi dificil de realizat.

Dacă italienii găsesc o soluție și pentru acestă problemă atunci ar putea să vedem în viitor roboți care ridică obiecte uriașe în misiunile de salvare după cutremure și alte dezastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge
Etichete: