Razer se implică în eSports pe telefoane și a găsit deja o echipă

Razer se implică în eSports pe telefoane și a găsit deja o echipă

Razer a încheiat un alt parteneriat prin care susține industria eSports, dar de data aceasta e vorba de o zonă nouă: jocuri video pe telefoane mobile.

Razer și-a anunțat susținerea echipei spaniole Team Queso, prima echipă profesionistă de sporturi electronice pe mobil. Compania va colabora cu aceasta timp de doi ani. Astfel, membrii Team Queso vor folosi Razer Phone și alte dispozitive ale companiei în cadrul activităților competiționale.

Razer Phone este primul smartphone conceput pentru gaming. Acesta are un procesor Qualcomm Snapdragon 835 și 8 GB de memorie RAM. Totodată, urmărește să-l transforme și în laptop, cândva în viitor. Până atunci, rămâne doar telefon și va fi principala unealtă a spaniolilor.

Cum era firesc, parteneriatul cu Team Queso reprezintă un moment important în istoria companiei, așa cum a declarat Min-Liang Tan, co-fondator și CEO al Razer. El spune că sporturile electronice mobile duse la un nivel competițional reprezintă mediul pentru care a fost proiectat Razer Phone. Într-adevăr, pentru că la nivel de utilizatori obișnuiți s-ar putea ca piața să nu fie atât de mare.

Team Queso este implicată în multiple jocuri competitive, printre care se numără Clash Royale, Vainglory, Arena of Valor și Hearthstone. Aceasta a fost fondată în anul 2017 și este campioana curentă a ESWC Paris Clan Wars și favorita Vainglory8 League.

Tot ca parte a înțelegerii de sponsorizare, Razer va furniza jucătorilor echipei echipamente special concepute pentru turneele profesioniste, precum mouse-uri, tastaturi, căști și mouse pad-uri.

Razer Phone, pe lângă performanța de calcul, se remarcă și prin ecran. Are un LCD IGZO de 5,7 inci cu rezoluție nativă QHD. Panoul produs de Sharp este unul dintre cele mai performante de pe piață. Pe lângă rata de reîmprospătare maximă de 120 de Hz, posibilă datorită tehnologiei Ultramotion, același ecran poate reduce rata de refresh până la o valoare infimă pentru a micșora consumul energetic – în funcție de context. Din acest motiv, acumulatorul de 4.000 mAh s-ar putea să facă minuni, dacă nu te joci toată ziua pe telefon.