Quake Champions va fi gratuit pentru totdeauna, dar va fi o limitare

Fanii unuia dintre cele mai populare shootere în arenă vor fi bucuroși să afle că îndrăgitul Quake Champions va fi oferit gratuit, în format free-to-play.

La fel ca Wolfenstein sau Doom, seria Quake a pus bazele shooterelor moderne, așa cum le știm astăzi. Este foarte relevantă pentru orice amator de FPS-uri, iar particularitățile unui joc de Quake au fost împrumutate de foarte multe alte jocuri ce au devenit populare în ultimele decenii.

Primul Quake a fost lansat în 1996 și a devenit popular, în egală măsură, pentru experiența de gaming incredibil de agresivă și pentru coloana sonoră originală semnată de Trent Reznor de la Nine Inch Nails. Între timp, populara franciză a continuat cu numeroase iterații, iar cel mai recent titlu este Quake Champions.

Lansat inițial prin intermediul programului Steam Early Access, jocul a putut fi testat doar pe bază de invitație într-un beta restrâns. Partea bună este că, în momentul în care a intrat în open beta, titlul a fost oferit în format free-to-play pentru a fi testat de către toți curioșii. Singura limitare care te-ar fi putut motiva să faci o investiție în Champions Pack avea legătură cu câștigarea accesului la toți eroii.

În cadrul târgului QuakeCon 2018, oficialii Id Software au confirmat că jocul Quake Champions poate fi experimentat gratuit pentru totdeauna în popularul format free-to-play. Indiferent dacă te va tenta să-l experimentezi peste un an sau peste trei, nu vei fi nevoit să plătești vreun ban pentru a-ți finisa abilitățile în arenă.

În continuare vei avea posibilitatea să achiziționezi Champions Pack pentru a debloca toți eroi, dar acel detaliu nu te ajută in-game pentru a deveni mai bun și nici nu se reflectă în acces facil la arme suplimentare.

Pentru a face acest anunț legat de disponibilitatea Quake Champions, a fost publicat un nou trailer pe care îl poți vedea mai sus. Ca referință suplimentară, pe parcursul QuakeCon, ai 50% reducere la Champions Pack, de la 40 la 20 de dolari. După această perioadă, vei avea un discount până la 30 de dolari ce va expira pe 4 septembrie.