Decizie finală în cazul românului cu număr de înmatriculare anti-PSD

Decizie finală în cazul românului cu număr de înmatriculare anti-PSD

După ce s-a iscat un scandal monstru în jurul plăcuțelor de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, dosarul penal deschis în acest caz a primit aprobarea de a fi clasat.

Dosarul penal deschis în cazul lui Răzvan Ștefănescu, românul cu mașina înmatriculată în Suedia care a circulat în România cu plăcuțe cu un mesaj jignitor la adresa PSD a fost închis și a primit și aprobarea de a fi clasat.

La începutul lunii august, Poliția a propus Parchetului clasarea acestui dosar, iar șeful Poliției a cerut și anchetarea unor subordonați care au comunicat defectuos și contradictoriu acest caz.

Plăcuțele de înmatriculare cu pricina au fost retrase și de către autoritățile suedeze, Poliția din România le va transmite autorităților de acolo, iar Răzvan Ștefănescu va putea circula în continuare doar cu plăcuțele de înmatriculare permanente.

„Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”, se arăta la acea vreme într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

La rândul lui, Răzvan Ștefănescu susținea pe 3 august că i se pare o măsură normală clasarea dosarului său:

„Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului pentru că de la bun început eu m-am simțit nevinovat, nu am făcut nicio infracțiune, nici măcar o contravenție și ăsta e un lucru normal.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Digi24