De ce Firea îi trimite pe pensionari în vacanță la Muntele Olimp

De ce Firea îi trimite pe pensionari în vacanță la Muntele Olimp

Într-o coincidență ciudată, Google are pe prima pagină Muntele Olimp. Același obiectiv turistic unde Firea trimite circa 1.000 de pensionari.

Primăria condusă de Gabriela Firea a decis să investească două milioane de lei într-o vacanță pentru pensionari. Vor fi 1.000 de norocoși trimiși în Grecia, în perioada august – octombrie, inclusiv la Muntele Olimp. Asta după ce primarul Capitalei s-a plâns că Bucureștiul nu a avansat prea mult, pentru că e primar de doar doi ani. Totodată, în 2019 va fi campanie electorală pentru prezidențiale, așa că e de așteptat să mai vezi astfel de demersuri.

Centrul pentru Seniori se va ocupa de organizare. Potrivit anunţului oficial, tabăra tematică pentru pensionari se va desfăşura în Grecia, în localitatea Paralia-Katerini. Va dura opt zile și cei 1.000 de pensionari care vor beneficia trebuie să aibă cel puțin 50 de ani și să locuiască în București.

Mai mult, vacanța la Muntele Olimp va fi doar petnru cei care au un venit brut mai mic sau cel mult egal cu salariul minim brut pe economie (1.900 de lei). Toate costurile vor fi suportate de Primăria condusă de Firea din banii tăi. Pachetul de vacanţă include, pe lângă masă, cazare şi transport, petreceri şi excursii la Muntele Olimp.

Cât despre petreceri tematice, vor fi momente precum „Seară Grecească” sau „Seară Românească”. Vizitarea obiectivelor turistice ca Muntele Olimp sau din Meteora vor fi cu un ghid turistic. Contractul e încheiat cu SC TRAMP TRAVEL INTERNATIONAL SRL.

Înscrierile au început pe 1 august. Cererile se depun la biroul de relaţii cu publicul din strada Constantin Mille, nr. 10.

Primăria București va oferi şi bani cuplurilor longevive. Astfel, potrivit unei hotărâri luate în Consiliul General în iunie, familiile care împlinesc 25 de ani de căsătorie în 2018 vor primi 1.000 de lei. Apoi, cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie primesc 1.500 de lei.

Nu în ultimul rând, familiile care împlinesc 75 de ani de la căsătorie vor primi 3.000 de lei.

Asta după ce primăria condusă de Gabriela Firea a decis să mai trimită către Catedrala Mântuirii Neamului încă 10 milioane de lei. Decizia a fost discutată odată cu rectificarea bugetară. Asta prevede alocarea, pentru bisericile din Bucureşti, suma totală de peste 63 de milioane de lei.