Site-ul Primăriei București, atacat cu ”urări de bine” pentru PSD

Site-ul Primăriei București, atacat cu ”urări de bine” pentru PSD

Site-ul Primăriei Generale a Capitalei a fost atacat în urmă cu puțin timp, iar atacatorii s-au distrat cu mesaje defăimătoare la adresa PSD, mai ales cel pe care îl știi deja foarte bine.

Mesajul ”muie PSD” a devenit extrem de popular în ultima vreme, asta doar pentru că unii, sau mai degrabă unul din partid s-a simțit lezat de o plăcuță de înmatriculare. Efectul Streisand a dovedit încă o dată că funcționează și, în loc să uităm în câteva zile de individul cu numărul de înmatriculare suedez, am ajuns cu toții să umplem frigiderul PSD.

primaria bucuresti atac cibernetic
Sursa foto: /u/mdpreda via reddit

Pe reddit au apărut câteva postări legate de un atac cibernetic desfășurat asupra site-ului Primăriei Generale. În secțiunea de comunicate au apărut două astfel de mesaje intitulate ”muie PSD”, care ulterior au dispărut și reapărut alternativ, din câte se vede în comentariile de pe reddit. La un moment dat, site-ul a picat complet, iar acum pare să fie funcțional, cel puțin pentru moment.

 

primaria bucuresti atac cibernetic 2
Sursa foto: /u/amirite91 via reddit

Atacatorii s-au și semnat, e vorba de The Shadow Brokers, care și-au postat și o adresă de portofel Bitcoin. Probabil nu e pentru Gabriela Firea ca să-și ia site-ul înapoi, ci pentru cei care au râs și ar vrea să cotizeze la sprijinirea activităților respectivului grup. În ”comunicat” vedem și subtila înțepătură la securitatea site-ului, care nu e chiar cea mai bună.

E un atac mic, dar suficient cât să arate, pe de-o parte, că site-ul Primăriei are o problemă, iar pe de altă parte, că Puterea are o problemă, la care se răspunde cu ”muie PSD”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI