Comentariile internetului după ce Poliția a „destructurat” mafia pătrunjelului

Comentariile internetului după ce Poliția a

Poliția din Sectorul 6 a făcut prăpăd printre comercianții ambulanți care, în opinia Primăriei, au avut tupeul să vândă produse „periculoase” precum pătrunjel și bujori.

Locuiești de atâția ani în București și nu știai că aici e mediul proprice pentru mafia pătrunjelului? Nu-i nimic, Primăria și Poliția Sectorului 6 lucrează neîncetat pentru siguranța ta. Cel puțin asta se înțelege din mesajul publicat pe pagina oficială a instituției.

Toate bătrânicile (și nu numai) care vând la colț de stradă ceapă verde, mușețel, pătrunjel, bujori și alte produse similare au fost amendați de polițiștii din sectorul 6 și le-a fost și confiscată marfa.
Nici nu bănuiai că toate problemele societății românești erau deja rezolvate, numai mafia pătrunjelului a rămas neclintită. Azi, 8 mai, aceste grupuri infracționale (ironic vorbind, desigur) au fost, în sfârșit, „destructurate”.

„În fiecare zi Poliţia Locală Sector 6 combate comerțul stradal neautorizat. Prin cumpărarea de alimente de la comercianți stradali vă veți expune sănătatea unui risc major și veți încuraja perpetuarea unor practici ilegale. Vă prezentăm poze de la acțiunile de astăzi. Oricine cumpără alimente perisabile din alte locuri decât cele stabilite de autoritatea locală Sector 6 trebuie să fie conştient că îşi expune sănătatea unui risc major, dar şi că perpetuează practici ilegale”, este mesajul Primăriei.

Iată cum au reacționat românii pe Facebook și pe rubrica de comentarii a unor publicații:

Ironii, insulte și revoltă

Să nu crezi că nu există și susținători ai „destructurării” mafiei

Măsura luată de polițiști nu este nouă și nici nu e ieșită din comun. Este ilegal să faci comerț cu alimente dacă n-ai autorizație. Dar să fim serioși. Cum rămâne cu destul produselor cu adevărat periculoase vândute atât ilegal, cât și legal și față de care nu se ia nicio măsură?

Fiecare individ percepe diferit această problemă, dar oricare dintre noi a luat cel puțin o dată mușețel de exemplu de la o bătrânică de la colțul străzii. Și nu se îmbogățelte de pe urma celor câteva legături de mușețel, care oricum e mult mai benefic pentru sănătate decât e cel pe care-l găsești în supermarketuri. Iar exemplele pot continua.

Sursa: Digi24