Orange cumpără licențe de internet de la firma fratelui lui Sebastian Ghiță

Orange cumpără licențe de internet de la firma fratelui lui Sebastian Ghiță

Orange intenționează să cumpere licențele de telecomunicații ale 2K Telecom. Compania, care n-a excelat niciodată pe piața telecom, s-a remarcat prin conducere: Alexandru Ghiță, fratele mai cunoscutului Sebastian Ghiță.

Cu aceste licențe, odată ce operațiunea de achiziție va fi finalizată, Orange poate furnizate servicii de transmisii de date și acces la internet pe suport radio de bandă largă.

Orange așteaptă avizul din partea Autorității Naționale de Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), dar e dispusă să plătească în jur de trei milioane de euro pentru licențe. 2K Telecom a vândut aceste licențe prin intermediul unei licitații care a fost câștigată de Orange.

Licitația a început de la 944.000 de euro și a crescut cu 80 de pași. Valoarea unui pas în această licitație a fost de 25.000 de euro. Astfel, prețul final a ajuns la 2.944.000 de euro. „La acest moment, licitația este câștigată sub condiția suspensivă a obținerii acordului din partea ANCOM”, a declarat administratorul judiciar al 2K Telecom, citat de Profit.ro.

Licitația pentru cesionarea unor drepturi de utilizare a frecvențelor radio pentru furnizarea de rețele publice și de servicii de comunicații electronice FX-CFM 03/2015 și a drepturilor de utilizare a resurselor de numerotație a avut loc la data de 14 august 2018.

2K Telecom este o companie înființată în 2000 care a derulat o activitate de furnizor de servicii de telecomunicații și acces la internet. Deține o licență de utilizare a frecvențelor radio în bandă 3.410 – 3.600 MHz, contractată pe o perioada de 10 ani din 1 ianuarie 2016, obținută în urma unei procedurii de selecție organizată de ANCOM în anul 2015. Compania a plătit atunci 740.100 euro.

Compania mai deține și cinci licențe de utilizare a frecvențelor radio, pentru cinci multiplexuri regionale (4 în București și unul în Pitești) pentru furnizarea de servicii de transmisie a programelor de televiziune digitală terestră, obținute tot în urma licitației pentru alocarea multiplexelor regionale de televiziune digitală finalizată în luna februarie 2015.

2K Telecom, compania fratelui lui Sebastian Ghiță, a intrat în insolvență în ianuarie 2017 cu datorii de peste 60 de milioane de euro către aproximativ 150 de creditori, printre care ANAF, BCR, Eximbank, Telekom România, ANCOM și către Vasile Domente, un om de afaceri din Buzău cu care este și rudă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: profit.ro