Noutăți pentru iCEE.fest: aplicație și burse pentru elevi și studenți

Noutăți pentru iCEE.fest: aplicație și burse pentru elevi și studenți
Sursa foto: Miluță Flueraș via iCEE.fest/Facebook

iCEE.fest se apropie și înainte de marele eveniment mai sunt două anunțuri importante de care să știi.

iCEE.fest, care se desfășoară între 14 și 15 iunie în București, a anunțat că 300 de elevi si studenți români pasionați de tehnologie pot ajunge gratuit la festival. Asta printr-un program de burse pentru elevii și studenții pasionați de tehnologie si internet, dar care au posibilități materiale reduce. Totodată, festivalul are și o aplicație pentru telefonul mobil, Android și iOS, în care cei interesați pot viziona gratuit toate înregistrările ediției 2017.

Aplicația are și o zonă care nu necesită achiziția unui bilet, ci doar crearea unui cont de utilizator care dă acces si la arhiva cu prezentări de la edițiile iCEE.fest din anii trecuți.

„În fiecare an primim mesaje de genul: «Copilul meu ar vrea să vină la festival, există si sistem de plată în rate?» sau «Salariul meu este 300 de euro dar aș vrea să o ajut pe fiica mea să participe». 50% discount pentru elevi și studenți nu e suficient, încă, în România de azi. Acesta e motivul pentru care, anul acesta, am decis să facem ceva”, a explicat Dragoș Stanca, fondator iCEE.fest.

Cum poți primi sau oferi o bursă iCEE.fest

Programul funcționează astfel: pe pagina dedicată proiectului – care se poate accesa aici – sunt așteptate propuneri de cazuri speciale (elevi și studenți cu posibilități materiale reduse, cu merite deosebite) care merită să participe la festival – sunt acceptate și auto-propuneri.

Echipa iCEE.fest va propune partenerilor actuali, sau celor care se vor înscrie în program, sponsorizarea unui număr de bilete cu preț redus. Elevii și studenții beneficiază deja de reduceri de 50%. Astfel, în limita locurilor disponibile, circa 300 de tineri cu posibilități materiale reduse vor avea șansa să participle la evenimentele din cadrul festivalului.

În cazul în care numărul cazurilor propuse care se vor califica la program va depăși capacitatea maximă posibilă, criteriul de departajare va fi cel cronologic – în funcție de momentul înscrierii.

În plus, toți elevii și studenții care vor îndeplini criteriile necesare vor beneficia de vouchere cu ajutorul cărora vor avea acces gratuit, după festival, în platforma iCEE.academy (unde vor fi disponibile prezentările din cadrul festivalului).