09 sept. 2018 | 09:15

Aspiratorul inteligent care face curat și duce și gunoiul

ACTUALITATE
Aspiratorul inteligent care face curat și duce și gunoiul

Dacă erai de mult timp în căutarea unui aspirator autonom cât se poate de deștept, cel mai recent Roomba de la iRobot vine la pachet cu câteva trucuri interesante.

iRobot are deja o experiență de aproximativ 16 ani când vine vorba de dezvoltarea și îmbunătățirea aspiratoarelor autonome. Cu toate acestea, fiecare versiune nouă vine la pachet cu un set de funcții suplimentare mai impresionant ca niciodată. Singura problemă este că nu vorbim de cele mai ieftine gadgeturi din lume.

Indiferent dacă ești sau nu acasă, un robot Roomba cu funcție de aspirator de la iRobot face minuni. Îți scanează întreaga casă, știe să respecte limite, să se încarce singur și, nu în ultimul rând, să curețe eficient. Poate fi controlat de la distanță sau poate fi configurat în așa fel încât să respecte un program bătut în cuie. Îi ”spui” că-ți dorești să aspire la fiecare două zile, iar aceea este ultima interacțiune pe care o ai cu el.

iRobot Roomba i7+

iRobot Roomba i7+ este cel mai nou robot autonom al producătorului, iar îmbunătățirile față de portofoliul actual de aspiratoare sunt majore. Pentru prima oară, știe să-și golească singur gunoiul într-un spațiu de depozitare optimizat, integrat în baza de încărcare spre care se orientează când are nevoie de energie.

În teorie, spațiul pentru gunoiul strâns ar trebui să fie suficient pentru depozitarea materialului strâns după 30 de sesiuni de curățare. Asta înseamnă că ai putea programa noul Roomba i7+ să inițieze o sesiune de curățenie în fiecare zi, dar golirea spațiului dedicat gunoiului se va întâmpla o dată pe lună. În plus, dacă ai un stres cu praful, poți să pleci în concediu vreo două săptămâni și să-l lași să-și facă singur treaba.

Față de modelul anterior, i7+ de la iRobot ar trebui să fie mai eficient la cartografierea zonei în care își desfășoară activitatea. După ce ți-a transformat spațiul din casă într-o hartă, poți împărți acel spațiu în camere și poți programa diferențiat curățarea fiecăreia dintre ele. În mod previzibil, prețul gadgetului este unul pe măsura abilităților, 949 dolari. Mai multe detalii despre noul roboțel de curățenie se găsesc pe site-ul iRobot.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele