Nokian promite cea mai bună tehnologie pentru noi anvelope

Producătorul Nokian Tyres a ajuns în ultimii ani să fie din ce în ce mai prezent pe piața din România. Acum anunță că extinde folosirea unei tehnologii importante pentru anvelope.

Tehnologia Nokian Tyres Aramid Sidewall a fost concepută pentru a aduce un plus de durabilitate anvelopelor, la utilizarea în condiții solicitante. Astfel, aceasta a fost extinsă și la producerea anvelopelor Nokian Tyres pentru autoutilitare și rulote. Avantajele prin care se remarcă sunt durabilitatea sporită oferită prin structura Aramid Sidewall, care conține fibre rezistente de aramidă.

Extinderea vine pe fondul scenariilor în care sunt utilizate anvelopele destinate autoutilitarelorși rulotelor. Acestea sunt supuse adesea unei utilizări intense. Aceste vehicule sunt grele și rulează adesea încărcate la maxim, pe șosele slab întreținute, pe pietriș și peste borduri. Anvelopele trebuie să susțină întreaga greutate a vehiculului și să ofere manevrabilitatea sigură și stabilitate în orice tip de condiții de drum.

Fibra de aramidă reduce costurilor și crește siguranța șoferilor și pasagerilor. Muchiile bordurilor și gropile din carosabil pot produce daune grave unei anvelope. Deteriorarea flancului anvelopei determină de obicei achiziționarea unei noi anvelope și înlocuirea celei deteriorate.

Nucleul puternic aflat în centrul tehnologiei Aramid Sidewall este fibra de aramidă integrată în structura inovatoare a flancului anvelopei. Acest material este de asemenea utilizat în industria aerospațială și industria de apărare. Fibra de aramidă fortifică flancul anvelopei pentru a face față mai bine la impacturile externe, tăieturi și pierderea presiunii.

Tehnologia Aramid Sidewall este deja utilizată de mai mulți ani în fabricarea anvelopelor Nokian Tyres SUV. Această tehnologie se regăsește acum în toate produsele Nokian Tyres destinate autoutilitarelor și rulotelor de pe piață.

În contextul primelor ninsori din București, e bine să știi că tehnologia e deja folosită pentru anvelope de iarnă disponibile în comerț, cum ar fi Nokian Hakkapeliitta LT2 sau Nokian zLine SUV. O listă completă cu modele disponibile găsești aici.

Citește și:
Etichete: