Compania care face o mașină capabilă să-ți citească gândurile

Compania care face o mașină capabilă să-ți citească gândurile

Inginerii de la Nissan ar putea dezvolta în următorii cinci ani o mașină menită să interpreteze semnalele transmise de creierul șoferului.

Grupul Nissan va face cunoscut publicului larg sistemul Brain-to-Vehicle (B2V) la expoziția CES 2018 din Las Vegas.

Concret, această tehnologie va anticipa ceea ce gândește conducătorul auto. Dacă acesta din urmă este pe punctul de a iniția o mișcare, cum ar fi rotirea bruscă a volanului sau atingerea pedalei de accelerație, tehnologia de asistare va începe acțiunea înaintea șoferului. Pe durata testelor, sistemul s-a dovedit a avea o reacție mai rapidă cu 0,5 secunde decât cea a conducătorului auto.

Acest lucru poate îmbunătăți timpii de reacție și conducerea manuală, dar poate lucra și la perfecționarea vehiculelor autonome.

„Când majoritatea oamenilor se gândesc la conducerea autonomă, ei au o viziune foarte impersonală asupra viitorului, în care oamenii renunță total la controlul mașinilor”, a explicat Daniele Schillaci, vicepreședintele executiv Nissan. Acesta a mai spus că tehnologia B2V face contrariul, folosind semnalele din propriul creier pentru a face condusul mai interesant și mai plăcut. Conform surselor neoficiale, tehnologia va fi pusă în practică peste cel puțin cinci ani.

În urmă cu doi ani, Renault-Nissan a semnat cu Microsoft un parteneriat prin care aceștia din urmă se vor ocupa de furnizarea de servicii de cloud computing. Noile servicii bazate pe platforma Microsoft Azure vor fi prezente din 2018 pe 20 de modele auto și în deceniul viitor se vor regăsi și pe mașini autonome.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge