Microsoft are un program care să oprească idioții să fumeze în benzinării

Microsoft are un program care să oprească idioții să fumeze în benzinării

Fumatul este permis în anumite locuri și interzis în altele, dar asta nu-i oprește pe unii oameni fumeze, iar asta poate fi o problemă, mai ales în benzinării.

O țigară aprinsă arde la aproape 600 de grade celsius. Punctul de aprindere al benzinei este cam la jumătate. Chiar și așa, mulți oameni fumează în timp ce alimentează mașinile cu benzină. De fapt, este o problemă atât de mare, încât Microsoft a dezvoltat un sistem de inteligență artificială dotat cu o alarmă pentru a-i ajuta pe angajații benzinăriilor să-i oprească.

Fumatul în benzinării este interezis deoarece există un pericol de explozie, cu toate acestea unii fumători își aprind o țigară atunci când alimentează mașinile. Pentru a combate acest lucru, Microsoft a dezvoltat un sistem care folosește camerele de luat vederi din benzinării pentru a urmării oamenii și atunci când un anumit comportament este detectat (aprinderea unei țigări) inteligența artificială trimite imaginea în cloud unde este analizată și apoi este trimisă o alarmă, dacă este cazul.

Mai departe, angajatul benzinăriei se poate duce la acea persoană (dacă nu cumva aceasta stinge automat țigara în urma alarmei) pentru a o avertiza. Este o soluție elegantă la o problemă care nu ar trebui să existe.

Sistemul poate fi folosit și pentru a detecta și alte nereguli și alte comportamente care ar pute fi considerate nepotrivite sau ilegal. Dacă o bătaie izbucnește în benzinărie sau dacă cineva vine să o jefuiască atunci sistemul Microsoft ar putea trimite alerte.

Deocamdată sistemul este în faza de pilot și funcționează în doar două benzinării Shell, una în Singapore și alta în Thailanda. Dacă sistemul va fi unul bun, și destul de ieftin, atunci probabil va fi extins și în alte benzinării Shell. Acesta doar un alt mod în care inteligența artificială poate automatiza anumite sarcini care până acum trebuiau făcute manual de către oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Next Web