Microlino e o mașină electrică minusculă pentru hipsterul din tine

Microlino e o mașină electrică minusculă pentru hipsterul din tine

E o valiză? E o căsuță? Nu, e chiar o mașină. Cam acestea ar putea fi reacțiile la vederea în trafic a lui Microlino, unul dintre cele mai mici vehicule din lume cu propulsie electrică.

Compania elvețiană Micro Mobility a făcut publice mai multe fotografii cu Microlino, mașina care pare a fi urmașa lui Isetta. Conform oficialilor Micro Mobility ceea ce se vede în imagini „este foarte aproape de producția de serie”.

Lucrările la proiect au început în anul 2015, cu scopul de a da o interpretare modernă a lui Isetta. Acesta e un vehicul produs între anii 1953 și 1961 și vândut în țări precum Argentina, Spania, Belgia, Franta, Brazilia, Germania sau Marea Britanie.

Producția lui Microlino a reunit munca mai multor companii, dar nu numai. Au contribuit la proiect oameni de la Universitatea din Zurich (șasiu), Designwerk GmbH (design), Tazzari (sarcini de producție) și, evident, Micro Mobility.

Ce dimensiuni are Microlino

Când vine vorba despre dimensiuni, Microlino este fix ca pentru străzile înguste din Italia sau pentru traficul din București. Mașina are o lungime de 2,4 metri, o lățime de 1,5 metri și o înălțime de 1,46 metri. Comparativ, Microlino este chiar mai mic decât Smart Fortwo, ceea ce înseamnă că este ideal pentru parcare. Vehiculul cântărește numai 450 kg, fără baterii și pasageri. Acesta ajunge de la 0 la 50 km/h în mai puțin de cinci secunde.

Cu bateria standard de 8kWh, Microlino poate parcurge până la 120 km (75 de mile) dintr-o singură încărcare. Reîncărcarea bateriei standard durează patru ore la orice priză convențională de uz casnic.

[readmore]

În Microlino încap doi pasageri adulți în față și doi copii mici în spate, iar portbagajul are un volum de 300 de litri.

Producția va începe în curând și Microlino va costa în jur de 12.000 de euro. Circa 4.500 de doritori au rezervat deja mașina, chiar dacă nu i-au văzut încă forma finală. Aceștia au plătit deja o taxă de rezervare de 1.000 de euro.

Citește și:
Etichete: