Lucruri de care să te ferești în benzinăriile din România

Lucruri de care să te ferești în benzinăriile din România

Tot mai mulți șoferi români se plâng pe internet că au fost păcăliți în benzinării. Conducătorii auto fie atenționează că pompele înregistrează chiar dacă nu sunt acționate, fie spun că au întâlnit angajați dispuși să-și păcălească clienții. 

Una dintre poveștile șoferilor români e cu băiatul amabil de la pompă. O întâmplare în care un angajat al unui mare lanț de benzinării fură din combustibilul cumpărat de clienți a fost povestită în urmă cu câțiva ani de un motociclist pe forumul dedicat pasionaților de motoare Motociclism.ro.

“Ieșisem la ora 22 de la muncă și în drum spre casă am oprit la… (numele benzinăriei). Am băgat benzină și ștergeam geamurile. La două pompe mai încolo de mine vine o ‘tanti’ la vreo 40-45 de ani. O acostează ‘băiatul de la pompă’, ea îi zice cât să bage și se duce la casierie, în magazin”, a scris motociclistul.

Acesta a continuat: „Băiatul de la pompă scoate un bidon de 5-6 litri din tomberonul de lângă pompă, îl umple, îl bagă la loc în tomberon și continuă să-i umple lui “tanti” rezervorul. Femeia a plătit suma și a plecat. Pe asta chiar n-o știam!”.

Motociclisutl a încheiat: „De atunci nu bag decât cu mânuța mea benzină sau dacă nu scap de ‘băiatul de la pompă’, stau lângă el până termină de băgat. Cine știe câte bidoane am umplut fără să știu…”

O altă plângere e cu pompa care merge singură. În urmă cu câteva luni, un arădean a filmat cum o pompă de benzină continuă să înregistreze fără ca el să alimenteze. Omul s-a filmat cum stătea cu pompa în mână, fără să o acționeze, iar aparatul înregistra ca și cum ar curge combustibil.

Compania, una dintre cele mai mari din România, și-a recunosct parțial vina și s-a apărat spunând că la mijloc a fost vorba despre un incident izolat. „Filmuleţele surprind o defecţiune tehnică la una din pompele (numele benzinăriei) din Focşani mai veche, semnalată în data de 8 august. Pompa a fost inchisă imediat dupa ce clientul a semnalat incidentul, a fost reparată şi repornită a doua zi, pe 9 august. (…) Defecţiunea a fost una pe termen scurt”.

O altă metodă neortodoxă și semnalată a fost că deși, aparent, pompa înregistrează corect, în rezervor este introdus și ceva aer, nu doar combustibil. „Astăzi ma duc la (numele benzinăriei) să bag benzina . Bag eu suma de 85 ron și ma apuc să bag în canistră. Merge pompa până la vreo 5 lei după care îmi baga aer pana la vreo 12-13 lei”, s-a plâns în urmă cu ceva vreme un șofer pe 4tunning.

Citește și:
Etichete: