Klaus Iohannis critică dur PSD și dezastrul produs de Jandarmerie la protest

Klaus Iohannis critică dur PSD și dezastrul produs de Jandarmerie la protest

Klaus Iohannis a avut un mesaj înregistrat difuzat pe 13 august, ora 18. A comentat incidentele de la protestul din 10 august. Inițial, președintele a avut o reacție doar pe Facebook printr-un mesaj.

În timpul conferinței de presă, Iohannis a formulat o întrebare retorică: de ce am ajuns aici? Răspunsul lui a fost pentru că un protest legitim a degenerat în violențe de stradă. El a plusat și-a zis că, în orice țară civilizată, în cele două zile care s-au scurs până la conferința de presă am fi avut cel puțin o demisie. N-avem.

Președintele a avut și un mesaj dur la adresa PSD și a factorilor de decizie de la putere. „Violența și reprimarea brutală a manifestanților nu sunt tolerabile sub nicio formă. Atacarea jurnaliștilor, a femeilor și copiilor, de neacceptat”, a spus acesta.

Klaus Iohannis a mai spus că soluția de a dispersa manifestația a fost condamnabilă și nu poate fi justificată. Intervenția jandarmeriei a fost puternic disproporționată, iar vinovații trebuie găsiți și pedepsiți. „Condamn la fel de ferm acțiunile violente ale celor care au atacat jandarmii încercând să deturneze un protest pașnic”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că e impresionantă atitudinea românilor. „Nu au fost aduşi nici de partide, nici de autocare, nici plătiţi. Au venit din proprie inţiativă, revoltaţi de modul în care PSD guvernează şi legiferează, de atacul la adresa statului de drept. […] lucrurile se pot schimba în bine, e nevoie de efortul nostru al tuturor, e foarte important ca societatea civilă să fie vie și vigilentă, să se implice cu toată forța în viața civilă și politică”, a adăugat președintele. „Acest apel nu e la revoltă, ci la implicare. Doar împreună putem schimba această stare de lucru”.

„PSD a câștigat alegerile, dar actuala sa conducere abuzează pentru a ataca populația, justiția, pentru a scoate România de pe actuala sa direcție”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a avut un mesaj și pentru opoziție: alternativa nu vine de la sine. „Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susținut de către toate părțile. […] Interesul românilor e de-a opri abuzurile actualei majorități. […] În final, vreau să vă asigur că oricât de mare ar fi presiunea PSD și a propagandei lor, voi continua să susțin fără rezerve interesele fundamentale ale României”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Citește și:
Etichete: