Blizzard anunță un nou joc Diablo, dar nu este pentru PC, ci pentru telefon

Blizzard anunță un nou joc Diablo, dar nu este pentru PC, ci pentru telefon

În cadrul Blizzcon, Blizzard a anunțat un nou joc Diablo, dar nu era cel pe care-l așteptai și poate nici pe cel care-l doreai.

Se pare că Blizzard i-a în serios treaba cu gamingul pe smartphone și lansează un joc special pentru telefoane. Diablo Immortal va explora poveștile nespuse între Diablo 2 și Diablo 3.

Odată cu anunțul a fost dezvăluit un trailer cinematic și un trailer de gameplay. În al doilea clip vedem șase clase cu care vei putea juca: Necromancer, Wizard, Demon Hunter, Barbarian, Monk și Crusader. Jocul prezentat seamănă foarte mult cu Diablo 3, lansat de Blizzard în 2012 pe PC, apoi în 2013 pe console. Recent, jocul a fost portat și pe cea mai nouă consolă de pe piață, Nintendo Switch.  La nivel estetic, Diablo Immortal arată la fel ca cel lansat acum șase ani.

Pe lângă faptul că vei putea ucide mii de creaturi în celebrul stil Diablo pe telefon, jocul promite o adevărată experiență de multiplayer, direct pe telefon.

Dacă clipurile ți-au stârnit interesul pentru joc atunci poți să mergi pe site-ul oficial și să te înregistrezi și astfel să ai ocazia să testezi jocul înainte de a fi lansat.

Diablo Immortal va fi disponibil pe Android și pe iOS, totuși nu știm cât va costa (sau dacă va fi oferit gratis) și când s-ar putea lansa.

Este clar că Blizzard a văzut succesul Fortnite și ce poate să facă Epic Games cu un joc pe telefoanele mobile și a decis că vrea și ea o parte din veniturile acelea. Cele mai recente date legate de veniturile aduse de Fortnite arătau un aport de aproape 2 milioane de dolari în fiecare zi în cuferele Epic Games. Va fi interesant de văzut dacă Blizzard merge pe modelul free to play apoi va taxa jucătorii pe obiecte cosmetice sau va cere bani direct pe joc.