Regizorul care își face studio de jocuri video, că filmul nu mai e destul

Regizorul care își face studio de jocuri video, că filmul nu mai e destul

Lui J.J. Abrams nu îi mai ajunge lumea filmelor și a serialelor și vrea să intre în industria jocurilor video.

Regizorul din spatele filmelor „Star Wars: The Force Awakens” sau „Star Trek” produce de ceva vreme filme și seriale prin compania sa Bad Robot, dar acum pregătește lansarea unei divizii noi, Bad Robot Games, special pentru a produce jocuri video.

Se pare că Bad Robot Games va încheia parteneriate cu dezvoltatori din industrie pentru a produce titluri complexe cât și mai simple și vor fi disponibile pe mai multe platforme.

„Sunt un mare fan al jocurilor video și sunt foarte gelos pe faptul că dezvoltatorii de jocuri video pot trăi în acele lumi fabuloase pe care le creează. Avem o abordare de dezvoltare în parteneriat și noi ne vom concentra pe ceea ce știm să facem mai bine”, a spus J.J. Abrams.

Celebrul regizor a încheiat un parteneriat strategic cu gigantul chinez Tencent, iar Bad Robot Games va dezvolta jocuri atât pentru smartphone-uri, PC sau console.

Bad Robot Games va fi condus de Dave Baronoff, care s-a ocupat conținutul interactiv al Bad Robot încă din 2006. Baronoff a lucrat anterior la titluri precum Cloverfield ARG și aplicația Action Movie FX.

Printre cei care se află la conducerea noii divizi se numără și Tim Keenan, cel care a creat jocul indie numit „Duskers”.

În acest moment nu se cunoaște exact ce titluri va produce compania și probabil nici nu vom afla prea curând, având în vedere modul secretos în care compania lui Abrams tratează proiectele cinematografice la care lucrează.

Dacă filmele adaptate după jocuri video de până acum nu au fost grozave (să sperăm că Netflix va rupe blestemul cu filmul despre seria de jocuri The Witcher), jocurile realizate după filme pot fi foarte bune.

Tencent, a cărei divizii Tencent Games este cea mai mare companie de gaming din lume în funcție de venituri și valoare de piață, va deține drepturile de distribuție a jocurilor Bad Robot Games în Asia.

Citește și: