Ferrari face pasul cel mare: pregătește un crossover

Ferrari face pasul cel mare: pregătește un crossover

Chiar dacă ani buni nu au luat în calcul alt model de mașină în afară de supercarurile iconice, piața i-a făcut pe oficialii Ferrari să se gândească la un crossover.

Sergio Marchionne, președintele Ferrari și CEO-ul Fiat-Chrysler, a declarat într-un interviu că Ferrari se gândește tot mai serios la un crossover demn să poarte sigla căluțului cabrat. Și nu va fi un SUV (Sport Utility Vehicle), ci un FUV (Ferrari Utility Vehicle).

„O să arate așa cum trebuie să arate un FUV. În plus, trebuie să ruleze asemeni unui Ferrari”, a declarat oficialul constructorului italian.

Noul crossover nu va apărea însă prea curând pe piață și surse neoficiale spun că modelul ar putea fi gata cel mai devreme în următorii cinci ani.

Dacă acest lucru se va înfăptui și Ferrari va avea un crossover, va fi probabil una dintre ultimele decizii majore luate de Sergio Marchionne, cel care va demisiona din poziția de CEO al Fiat Chrysler Group în anul 2019 și din cea de președinte al Ferrari în anul 2021.

Potrivit unor surse marca Bloomberg, SUV-ul de la Ferrari va fi ca o mașină de familie cu patru locuri care oferă mai mult spațiu decât actualul GT4CLuso. Vânzările crossoverului vor fi centrate pe piețele asiatice și nu în Europa.

Trei curiozități marca Ferrari

  • Cel mai vândut model Ferrari a fost Ferrari Dino (care purta prenumele fiului lui Enzo Ferrari, fondatorul mărcii), fabricat între 1966 și 1980. 10.089 au fost vândute.
  • Fiecare element de pe o mașină marca Ferrari poate fi personificat de către cumpărător. E drept, timpul de așteptare poate ajunge și la doi ani.
  • Al Doilea Război Mondial a amânat lansarea primului model Ferrari produs în anul 1940. Prima mașină, V12 125 S a ieșit pe piață în anul 1947, la doi ani după terminarea conflictului mondial.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: AutoExpress
Etichete: