Omul care și-a injectat un tratament anti-herpes făcut acasă

Omul care și-a injectat un tratament anti-herpes făcut acasă

Un biohacker cunoscut pentru experimentele sale live s-a injectat singur cu un tratament anti-herpes făcut acasă.

Totul s-a petrecut în Austin, în cadrul Body Hacking Con. Aaron Traywick, în vârstă de 28 de ani, care conduce firma Ascendance Biomedical, a folosit un tratament experimental anti-herpes care nu a trecut prin vreun test clinic pentru a vedea dacă este sau nu sigur. Tratamentul nu a fost creat de oameni de știință în laborator, ci de Andreas Stuermer, un iubitor al științei.

Compania Ascendance Biomedical este de părere că FDA-ul se mișcă mult prea greu când vine vorba de tratamente noi. Biohackerii însă pot grăbi procesul prin faptul că ei conduc experimente și testează rezultatele pe ei înșiși. Compania a mai încercat în trecut să inverseze procesul menopauzei, o metodă care a ajuns acum în stadiul de teste clinice.

„Noi preferăm să facem totul în fața unei audiențe live, pentru a putea fi trași la răspundere în zilele care urmează în care noi colectăm date pentru a dovedi dacă asta funcționează sau nu”, a zis Traywick. El a mai spus că dacă are succes cu herpesul până și în cele mai mici căi, se poate trece la cancer.

Atunci când o persoană din audiență l-a întrebat pe Traywick dacă Ascendance Biomedical a primit aprobare etică pentru experiment, el a răspuns că nu. Tehnic vorbind, a explicat el, totul a fost etichetat cu „a nu fi administrat oamenilor”. După ce și-a făcut injecția, Traywick a spus că se simte minunat. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va schimba ulterior.

Majoritatea biohackerilor sunt transhumaniști – oameni care vor să treacă de limitele corpului uman. Ei consideră că de-a lungul timpului, mulți au încercat să experimenteze pe ei înșiși tratamente științifice. Mai mult, ei sunt de părere că oricine ar trebui să poată contribui la avansurile științifice fără să fie opriți de legi și de instituții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge