24 sept. 2018 | 08:44

ING Bank închide casieriile: până când o să mai poți plăti „tradițional”

ACTUALITATE
ING Bank închide casieriile: până când o să mai poți plăti

ING Bank va deveni prima bancă din țara noastră care nu va mai utiliza ghișeele clasice pentru tranzacțiile de numerar. Asta înseamnă că toate casieriile care încasau și eliberau numerar vor fi desființate.

Vestea nu este una nouă, ING Bank făcând acest anunț încă de anul trecut. De asemenea, banca le-a amintit clienților decizia și în această vară. Procesul de digitalizare a început de la începutul anului, iar până la 29 octombrie 2018 toate casieriile fizice vor fi închise.

Astfel, toate sucursalele ING Bank se vor transforma în unități de tipul self-service, în care operațiunile oferite în trecut de casierii vor fi efectuate digital.

„Încet-încet, toate lucrurile se mută în digital. La fel și casieriile noastre la care făceai până acum operațiuni cu valută și care, până la începutul lunii noiembrie, își închid sediile fizice”, este mesajul trimis în vară.

După data de 29 octombrie, transferurile bancare vor fi operate direct din aplicația de internet banking, în timp ce depunerile și retragerile de valută vor putea fi efectuate ca și până acum la bancomatele ING Bank.

O altă noutate în ceea ce privește ING Bank a venit în luna iulie, când banca a intrat pe piața de soluții mobile de plată. Serviciul furnizat se numește ING Pay și poate fi activat direct din Home’Bank, pentru a plăti direct cu telefonul.

Deocamdată serviciul este disponibil doar pentru clienții care dețin un telefon cu Android, versiunea 4.4 sau mai nouă, însă urmează să fie anunțată o soluție și pentru cei care dețin un iPhone.

La activarea ING Pay, va fi emis instant și gratuit un card virtual. Acesta va fi atașat la oricare dintre conturile curente în lei deschise la ING. Clientul poate configura care e contul pe care activează plata cu telefonul. Clienții pot activa ING Pay pe două telefoane înregistrate ca dispozitive de încredere.