14 mai 2018 | 16:00

Startup-ul care vrea să creeze tinerețea fără bătrânețe

ACTUALITATE
Startup-ul care vrea să creeze tinerețea fără bătrânețe

Procesul de îmbătrânire este unul cât de poate de natural și inevitabil, dar, din păcate, multă lume este speriată de acesta. Un startup intenționează să facă reversibilă îmbătrânirea și să întinerească câinii cu ajutorul terapiei genetice – iar dacă funcționează următoarea țintă sunt oamenii.

Startup-ul Rujevenate Bio, fondat de George Church de la Harvard Medical School, se ghidează după premisa că patrupedele nu sunt doar cele mai bune prietene ale omului, ci și cea mai bună metodă de a aduce pe piață tratamente care sfidează vârsta și procesul de îmbătrânire.

Ideea Startup-ului se bazează pe cercetări anterioare, în care genele optimizate introduse în organisme simple precum viermi și muște au dus la dublarea duratei de viață a acestora.

De asemenea, studiile anterioare au arătat că transfuziile cu sânge – care proveneau de la șoareci tineri – i-au ajutat pe șoarecii bătrâni, în sensul că nivelurile anumitor biomarkeri s-au inversat. Cu alte cuvinte, compania crede că adăugarea de ADN nou va face animalele mai tinere.

Cercetătorii spun că au făcut deja o mulțime de studii pe șoareci și acum fac câteva pe câini. Documentele obținute de MIT Technology Review au arătat că Rujevenate Bio și-a testat terapia genetică pe patru beagle.

Chruch a spus că dacă se va dovedi că studiul este sigur, el se va înscrie ca subiect. „Scopul proiectului este să ai trupul și mintea de 22 de ani, dar cu experiența unui om în vârstă de 130 de ani”, a declarat el.

George Church a subliniat că dacă terapia genetică de inversare a vârstei nu funcționează asupra oamenilor, ar putea fi în continuare dezvoltată pentru câini. „Este ceva pentru care oamenii vor plăti”, a mai spus acesta.

Rejuvenate Bio a primit deja o subvenție de la Special Operations Command din SUA pentru a studia „sporirea” vârstei câinilor militari.