Dăncilă, luată la mișto pe Facebook: e Podgorica sau Pristina?

Dăncilă, luată la mișto pe Facebook: e Podgorica sau Pristina?

Viorica Dăncilă, premierul României, a confundat orașul Podgorica din Muntenegru cu Pristina din Kosovo. Gafa e penibilă, pentru că România nu recunoaște, oficial, Kosovo drept stat. Asta a dus la ironia unei agenții de turism.

Viorica Dăncilă a fost într-o vizită oficială în Muntenegru. Capitala e Podgorica, dar în conferința de presă ea a spus că se bucură să fie în Pristina, capitala Kosovo. Gafa a rămas în istorie și a stârnit ceva vâlvă pe Facebook.

Pe valul acesta al unei noi gafe virale marca Dăncilă, agenția de turism Vola a publicat pe Facebook o glumă. „Iată câteva informații interesante despre Pristina (sau Priștina, Priština)”, și-a început Vola mesajul.

„Este capitala și cel mai mare oraș al Republicii Kosovo. Este orașul de naștere al celebrei Rita Ora. Pe lângă Pristina curge un râu în două sensuri diferite, spre două mări diferite, Marea Neagră și Marea Egee. Dacă te-am convins să vizitezi acest frumos oraș, cu una dintre cele mai interesante biblioteci naționale, dă click pe acest link și fii surprins”, conchide agenția de turism.

Odată ce dai click pe link, ești dus pe pagina agenției de unde îți poți cumpăra bilete pentru Podgorica, după cum vezi în imaginea de mai sus.

Vola Podgorica ironie

Într-o notă ceva mai serioasă, în contextul istoric al unor țări precum Kosovo și Muntenegru, greșeala făcută de Dăniclă este mai mult o ofensă gravă decât o greșeală nevinovată. Kosovo încă nu e un stat recunoscut de România și, foarte probabil, nici nu va fi recunoscut în actualul mandat al lui Dăncilă.

[readmore]

Dincolo de rivalii politici ai PSD care i-au cerut demisia, Viorica Dăncilă a fost criticată și oameni ai partidului. „Este o gafă care nu poate fi negată. Din păcate, zona Balcanilor este o zonă cu multe sensibilităţi istorice, aş putea spune chiar cu un bagaj genetic în ceea ce priveşte partea de politică zonală, regională”, a declarat Adrian Dobre, fost secretar de stat şi fost purtător de cuvânt al PSD, citat de Digi24.

Mai jos poți să vezi și mesajul publicat de Vola pe pagina sa. Începe să aibă și el parte de popularitatea sa pe seama gafei lui Dăncilă.

Citește și: