Fotografii de peisaj cum nu vezi în ghidurile de turism

Fotografii de peisaj cum nu vezi în ghidurile de turism

Fotograful Reuben Wu este printre primii care s-au folosit de drone pentru a lumina peisajele noaptea în moduri inedite.

Dacă dronele ți se par încă enervante sau deloc de prea mare ajutor, acest fotograf îți arată că le poți folosi în feluri creative la care nu te-ai fi gândit.

Proiectul său, Lux Noctis, abundă de fotografii neobișnuite realizate cu această tehnică. Recent, el a adăugat o notă creativă procesului. Structurile de piatră din fotografiile lui au halouri de lumină, mulțumită zborului dronelor în cercuri în fotografii long-exposure.

„Cercurile sunt de fapt drumuri de lumină ale dronei modificate pe care am folosit-o pentru a lumina peisajele”, a explicat Wu. „Eu văd lucrurile ca un fel de versiune «zero trace» a artei terestre, unde mediul rămâne neatins de artist și în același timp este prezentat într-un fel care este inspirat de picturile romantice sublime din secolul 19 și de știință și de imaginile fictive”.

A post shared by Reuben Wu (@itsreuben) on

În februarie, Wu a reușit să surprindă fără să vrea urmele lăsate pe cer de lansarea SpaceX Falcon Heavy. „Am reușit să surprind praful de evacuare care se disipa de la Space X Falcon Heavy în timp ce părăsea atmosfera Pământului”, a povestit Wu, conform PetaPixel. „Nu aveam idee că decola în acea noapte, așa că a fost o surpriză extraordinară să văd cum zboară în fața obiectivului meu”.

falcon heavy drone

Wu a spus că la început racheta semăna cu un satelit (sau cu un proiectil) firesc de luminos și rapid, care avea o ceață strălucitoare în jur ca și cum ar fi strălucit prin nor (era o noapte foarte senină), dar apoi ceața s-a extins rapid în fumul final de evacuare și s-a disipat pe măsură ce Starman a părăsit atmosfera planetei „, a zis Wu.

Poți vedea mai multe opere ale artistului pe site-ul lui și pe profilul de Instagram.

Citește și:
Sursa: Peta Pixel
Etichete: