FOTO Cum arată un stilou de 1,5 milioane de dolari

<span class='highlight-word'>FOTO</span> Cum arată un stilou de 1,5 milioane de dolari

Probabil ai rătăcit un stilou sau mai multe de-a lungul timpului, dar pe cel de aici sigur nu-l vei pierde, asta dacă ți l-ai permite.

Montblanc este unul dintre cei mai bun producători de stilouri, iar asta se reflectă și în prețurile pe care le au instrumentele de scris. Un stilou care costă câteva sute de dolari deja e inaccesibil pentru o bună parte dintre consumatorii de rând, însă cui i se adresează un stilou care costă 1,5 milioane de dolari? Mai mult, ce face special un asemenea instrument de scris?

stilou montblanc johannes kepler

Stiloul despre care vorbim este un omagiu adus savantului Johannes Kepler, astfel că devine mai ușor de justificat prețul instrumentului. Vorbim mai exact de patru asemenea stilouri, care onorează munca de-o viață a astronomului care a trăit în secolul al XVI-lea.

Kepler a formulat trei legi ale mișcărilor planetare, dar atelierul de artizanat Montblanc din Hamburg a creat patru stilouri care să îl onoreze pe savant.

stilou montblanc johannes kepler

Vedeta colecției este stiloul care costă 1,5 milioane de dolari, cunoscut ca Johannes Kepler High Artistry Stella Nova Limited Edition 1. Safirele care sunt așezate pe capac sunt puse astfel încât să te ducă cu gândul la Calea Lactee.

Stiloul are un diamant de 6,2 carate, iar în jurul acestei pietre prețioase sunt turnate trei inele de aur alb, care simbolizează cele trei legi ale lui Kepler. Penița stiloului este gravată cu constelația Ofiucus, despre care Kepler a scris în cartea De Stella Nova, din 1606.

stilou montblanc johannes kepler

Cu un total de 5.294 de safire și 570 de diamante, stiloul de la Montblanc este o adevărată operă de artă. Dacă ai cumva vreo valiză cu bani pe acasă, va trebui să mergi într-unul din magazinele firmei pentru a putea cumpăra unul din cele patru stilouri, deoarece acestea nu sunt disponibile în magazinul online.

Citește și:
Etichete: