Bani pentru telefoane Nokia: cât a primit compania ca să continue treaba

Bani pentru telefoane Nokia: cât a primit compania ca să continue treaba

Compania HMD Global, care controlează licența Nokia pe telefoane, a primit o finanțare semnificativă. Odată cu acești bani poți să fii sigur că o să vezi și mai multe telefoane sub marca Nokia.

HMD Global a reușit să facă din Nokia o marcă pe care utilizatorii s-o ia, din nou, în calcul. Telefoanele rulează Android, designul celor premium nu-i deloc rău, iar prețul e rezonabil. Mai mult, în mai puțin de un an de activitate, compania a reușit să vândă 70 de milioane de unități.

Recent, HMD Global a primit finanțare de 100 de milioane de dolari ca să dezvolte portofoliul de produse. Anul acesta țintește o dublare a canalelor de vânzări și, implicit, o creștere a vânzărilor. „Ținta noastră este să fim unul dintre jucătorii de top din piața de telefoane și succesul nostru inițial ne întărește convingerea că putem continua strategia de creștere în 2018 și în următorii ani”, a declarat Florian Seiche, director executiv HMD Global, citat de ComputerBlog.

Printre investitori se numără fondul de investiții al Foxconn, FIH Mobile. Telefoanele Nokia sunt, de asemenea, produse de Foxconn. Alt investitor este DMJ Asia Investment Opportunity, despre care nu s-a prea scris până acum. De asemenea, e pe listă și Ginko Ventures, un fond de investiții al lui Jean-Francois Baril, unul dintre fondatorii HMD Global și director al companiei acum.

Cel mai nou smartphone lansat de HMD Global sub numele Nokia este X6. E un model care amintește de un telefon mai vechi al finlandezilor, dar acesta are design de iPhone X, ecran cu crestătură și rulează Android. A fost lansat inițial în China și va fi disponibil în Europa în următoarele luni. Va costa aproximativ 200 de euro, ceea ce în România înseamnă în jurul a 1.000 de lei.

În funcție de buget, vei putea achiziționa un Nokia X6 cu un Snapdragon 636 și 3, 4 sau 6GB RAM (foarte probabil nu toate versiunile vor fi în Europa). Ecranul are raport 19:9 și o rezoluție nativă de 2280 x 1080 pixeli (Full HD+). Pe partea din spate, va avea două camere principale, dintre care una va fi de 16 megapixeli.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: