Acest film a fost scris de un „robot” și nici măcar nu ți-ai da seama

Acest film a fost scris de un „robot” și nici măcar nu ți-ai da seama

Inteligența artificială este bună pentru multe lucruri, mai ales pentru sarcinile bazate pe reguli și repetitive. Totuși, se pare că ar putea face și joburi mai creative precum scrierea unui scenariu de film.

RivetAI este un sistem de inteligență artificială care a apărut pentru prima dată în ochii publicului în 2016 atunci când a apărut scurt metrajul scris de o inteligențăr artificială numit Sunspring și în care personajul principal a fost interpretat de Thomas Middleditch, celebru pentru serialul Silicon Valley. Filmul a fost interesant, dar era mult prea incoerent.

Acum, RivetAI revine cu un nou scurt metraj. Dar de data aceasta, inteligența artificială s-a ocupat doar de replicile sistemului de inteligență artificială ilustrat în film. Povestea, structura și celălalte replici au fost create de om. Drept urmare, scurt metrajul de șase minute numit Progress Bar este mult mai bun decât Sunspring.

Replicile IA-ului Lexi din film sunt surprinzător de naturale și se potrivesc în contextul filmului. Per total, Progress Bar este un scurt metraj interesant și nu ai crede că a fost scris în parteneriat cu un sistem de IA. Totuși, scriitori actuali nu ar trebui încă să-și facă griji că-și vor pierde slujbele deoarece sistemele actuale de inteligență artificiale sunt bune la a rezolva anumite probleme specifice.

Încă nu am ajuns să dezvoltăm un sistem de inteligență artificială general, care ar fi capabil să poarte conversații și să-ți administreze viața precum un asistent din filmele „Her” sau „2001: A Space Odyssey”.

RivetAI este doar una dintre uneltele utilizate de industria filmului pentru a face ca spectatorii să se uite la mai multe filme. Inteligența artificială Watson de la IBM a realizat un trailer pentru filmul Morgan în 2016. Legendary Entertainement folosește o suită de unelte de inteligență artificială, inclusiv un program care alege scenele din filme care au probabilitatea cea mai mare de a fi plăcute de public.

Citește și: