Ferrari vrea să intre pe piața mașinilor electrice

Ferrari vrea să intre pe piața mașinilor electrice
15:00 19.01.2018

Sergio Marchionne, boss-ul de la Ferrari, a făcut o serie de declarații menite să facă valuri în lumea auto. După ce ieri președintele Ferrari și CEO-ul Fiat-Chrysler a spus că Ferrari va construi un crossover, o altă declarație din același interviu a stârnit rumoare: italienii atacă piața mașinilor electrice.

Ferrari are planuri mari și și-a propus să construiască cel mai rapid supercar electric de pe piață care să depășească Tesla.

“Oamenii sunt uimiți de ce a făcut Tesla cu acel supercar. Nu vreau să minimizez eforturile lui Elon Musk, dar cred că noi toți suntem capabili să facem același lucru”, a spus Sergio Marchionne, în vârstă de 65 de ani.

Acesta a adăugat cu superioritate: „Dacă va fi construit un supercar electric, atunci Ferrari o va face. (…) O vom face pentru că trebuie s-o facem. (…) Trecerea la un model electric este ușor de făcut”.

Sergio Marchionne face aceste declarații în contextul în care ani de-a rândul a fost sceptic cu privire la introducerea motoarelor alternative și a noilor tehnologii. Italianul admite că este nevoia de o schimbare și consideră că până în 2025, mai puțin de jumătate din mașinile vândute vor fi alimentate cu benzină sau motorină.

Altfel, Sergio Marchionne a mai spus că Ferrari se gândește tot mai serios la un crossover demn să poarte sigla căluțului cabrat. Și nu va fi un SUV (Sport Utility Vehicle) ci un FUV (Ferrari Utility Vehicle).

„O să arate așa cum trebuie să arate un FUV. În plus, trebuie să ruleze asemeni unui Ferrari”, a punctat Marchionne.

Cine-l urmează pe Marchionne?

Dacă Ferrari va avea un crossover și un model electric, acestea vor fi probabil ultimele decizii majore luate de Sergio Marchionne, cel care se va retrage din poziția de CEO al Fiat Chrysler Group în anul 2019 și din cea de președinte al Ferrari în anul 2021. Întrebat cine-l urmează la conducere, italianul în vârstă de 65 de ani, a spus: „Depinde de board cine mă va urma, dar printre potențialii candidați nu este nicio femeie”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: