Milioane de fotografii private de pe Facebook, expuse de rețea

Milioane de fotografii private de pe Facebook, expuse de rețea

Facebook are constant de-a face cu probleme de securitate, iar cea mai nouă a expus milioane de fotografii private unor dezvoltatori de aplicații.

Cea mai nouă problemă din API-ul pentru fotografii a expus fotografii private a 5,6 milioane de utilizatori. Din cauza vulnerabilității, utilizatorii care au permis aplicațiilor să folosească fotografii de-ale lor erau în pericol. Nu doar fotografii de pe feed, din Stories, sau din Marketplace puteau fi accesate, ci și fotografii urcate pe Facebook, dar ascunse de ochii lumii.

Compania susține că problema a fost activă între 13 și 25 septembrie. Facebook nu a declarat inițial când a descoperit problema, dar ulterior unor întrebări din partea TechCrunch, compania a admis că a descoperit și rezolvat acest bug pe 25 septembrie.

Facebook a oferit doar niște scuze în treacăt pentru acest eveniment. Va oferi unelte pentru dezvoltatorii de aplicații, ca aceștia să verifice dacă aplicațiile lor au fost afectate, dar și pentru a șterge fotografiile care n-ar fi trebuit să fie distribuite.

Compania va notifica și persoanele pe care le suspectează că ar fi victime ale acestei probleme a serviciului. Cei în cauză vor primi un mesaj care îi va trimite către Help Center, unde vor putea vedea dacă au folosit aplicații cu probleme.

Încă o dată, avem o dovadă că Facebook nu e compania în care ar trebui să ai încredere cu datele tale personale. Rețeaua socială nu e nici la prima și nici la ultima abatere de acest fel, iar toate reușesc să demonstreze că Facebook are o mulțime de probleme. Din păcate, lui Zuckerberg pare că nu-i pasă prea mult de rezolvarea lor, iar investitorii încep să nu mai aibă răbdare cu acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: