24 aug. 2018 | 15:21

DJI anunță noua serie de drone care te transformă în videograf profesionist

VIDEO ACTUALITATE

Noua serie Mavic 2 de drone din portofoliul DJI include două modele cu particularități deosebite și upgrade-uri importante față de modele din generația anterioară Mavic.

În cazul în care erai în căutarea unei drone pentru a-ți duce cariera de videograf aerial la un alt nivel, DJI a anunțat de curând DJI Mavic 2 Pro și DJI Mavic 2 Zoom. Cele două gadgeturi au fost subiectul mai multor speculații în ultimele săptămâni, dar tocmai au fost dezvăluite într-un context oficial.

Înfățișate ca fiind cele mai avansate drone DJI create vreodată, ambele incorporează camere foto/video foarte performante, un sistem de stabilizare avansat și elemente de inteligență artificială pentru facilitarea pilotului automat.

DJI Mavic 2 Pro este realizată în colaborare cu cei de la Hasselblad, iar beneficiile parteneriatului se văd imediat. Drona integrează o cameră Hasselblad cu un senzor CMOS de 20 de megapixeli și diagonala de un inci. Poate filma în 10 biți Dlog-M de culoare, un detaliu care se reflectă în nuanțe de culoare de patru ori mai multe per canal RGB comparativ cu primul Mavic Pro. Camera poate filma în 4K cu 10 biți HDR, iar obiectivul nativ are F/2.8 – F/11.

Mavic 2 Zoom, dacă nu era evident din titlu, pune accent pe abilitățile de zoom, în cazul în care scenariile pe care le ai în minte necesită apropierea de la înălțime a anumitor scene. Față de Mavic 2 Pro, incorporează un zoom optic dublu echivalentului unui obiectiv de 24 – 48 milimetri.

Prin intermediul unui mecanism de zoom digital, ajungi până la echivalentul a 96mm. Captura efectivă se realizează cu un senzor CMOS de 12 megapixeli cu un senzor de 1/2.3 inci. În final, dacă te încântă mai mult partea de foto sau video, e bine de știut că drona poate lipi singură nouă fotografii pentru a imortaliza peisaje impresionante de până la 48 de megapixeli.

Ambele drone vin la pachet cu un sistem autonom de pilotaj actualizat intitulat FlightAutonomy. Acesta este posibil datorită unui număr de de 10 senzor instalați în jurul dronei pentru o detectare precisă a tuturor obstacolelor. Cu Advanced Pilot Assistance System, drona ocolește de una singură obstacolele pe care le întâlnește în cale, fără să se oprească. Autonomia dronelor este de 31 de minute, iar viteza maximă specificată este de 70Kmph.

DJI Mavic 2 Pro costă 1449 de dolari, în timp ce DJI Mavic 2 Zoom este un pic mai accesibilă, la 1249 de dolari. Ambele pot fi comandate direct de pe site-ul DJI.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele