Dispozitivul care îi va ajuta pe cei cărora le tremură mâinile

Dispozitivul care îi va ajuta pe cei cărora le tremură mâinile

Tremuratul mâinilor este un simptom comun care poate fi resimțit și de persoanele sănătoase. Însă pentru cei care suferă cronic de așa ceva, cercetătorii au găsit o soluție.

Tremurăturile care apar pe termen scurt şi dispar repede nu sunt îngrijorătoare, iar cauza acestora este anxietatea sau stresul. Pe de altă parte, tremurăturile cronice au perioade de remisie şi revenire.

Din fericire, un studiu condus de doctorul Rajesh Pahwa folosește un stimulator nervos, care a reușit să reducă tremuratul pacienților cu până la 90%.

Aparatul stimulează două rețele nervoase cheie din încheietură, care ajută la ameliorarea simptomului. În acest sens, cercetătorii au realizat două studii: unul dintre ele a fost făcut într-o clinică și a avut 77 de participanți, în timp ce un alt experiment îi lăsa pe cei 61 de pacienți să stea acasă. Toți cei înscriși sufereau cronic de așa ceva. În ambele cazuri cercetătorii au aplicat același dispozitiv pe încheietura afectată.

Purtat de două ori pe zi timp de o lună, dispozitivul reduce tremuratul mâinilor cu 85%. Cercetarea arată că 65% din persoanele care l-au purtat doar o dată au simțit o îmbunătățire reală, în timp ce 27% au spus că fac față mai ușor activităților zilnice.

Simptomul poate fi asociat și cu alte probleme de sănătate care nu afectează doar mâinile. De exemplu, el poate afecta vocea, capul și capacitatea de a mânca și scrie.

Dr Rajesh Pahwa spune că terapia neinvazivă aduce schimbări vizibile în ceea ce privește severitatea tremuratului. El a mai adăugat că testele au arătat că tratamentul este unul sigur și îi ajută semnificativ pe bolnavii care suferă de tremurat la nivelul mâinilor.

Mai multe detalii despre această cercetare vor fi prezentate la American Academy of Neurology, în Los Angeles. În momentul de față, nu se știe exact când tratamentul va fi disponibil pe piață.

Citește și:
Etichete: