Dacia, în topul celor mai vândute mașini. Pe ce loc sunt mașinile românești

Dacia, în topul celor mai vândute mașini. Pe ce loc sunt mașinile românești

Dacia e unul dintre brandurile de succes la vânzări în Europa. Mai mult, Duster a fost dat exemplu drept mașină „de buget”. Acum vedem și cum stă marca la nivel european.

Actualul top la nivel european a fost publicat de compania de analiză JATO Dynamics. Modelele de mai jos au fost căutate de clienți în prima jumătate a acestui an, perioadă în care și noul Duster a fost pe piață. Chiar și așa, nu a fost cel mai căutat.

Potrivit datelor JATO Dynamics, cea mai vândută mașină în primele șase luni este Volkswagen Golf. Aproximativ 257.550 de unități au fost vândute în Europa. Iar asta înseamnă o creștere cu 8% față de 2017. Marca germană ocupă și primul loc când vine vorba de volum ca brand. Astfel, Volkswagen a vândut peste 988.500 de unități.

La nivel general, Dacia a vândut în prima jumătate a anului circa 280.410 de mașini. Per total, a ajuns pe locul 15. Un fapt divers mai interesant e că România este țară cu cea mai mare creștere a vânzărilor de mașini noi. În România, s-au vândut 60.044 de mașini noi, în creștere cu 33,4%. Sigur, cifrele acestea sunt raportate la aceeași perioadă din 2017.

Ca modele, pe locul doi este Renault Clio (185.234 exemplare), iar pe trei Volkswagen Polo (163.924 exemplare). În topul celor mai populare cinci modele mai intră Ford Fiesta (157.286 exemplare) și Nissan Qashqai (134.547 exemplare). Dar nu lipsesc și modele fabricate de Dacia, doar că mai în josul topului.

Dacia Sandero e pe locul 13, cu 115.276 unități vândute în prima jumătate din 2018. Asta înseamnă, totuși, o creștere cu 10%. Iar Duster, că tot am zis c-a fost lăudat, ocupă locul 18, cu 97.286 de unități vândute și o creștere de 31%.

Chiar dacă Dacia se descurcă bine în Europa, nu același lucru se poate spune pentru America de Sud. Acolo, la testele Latin NCAP, mașinile vândute sub marca Renault s-au descurcat dezastruos. Rezultatul înregistrat de Renault Sandero și Renault Logan în testele Latin NCAP e același: o stea din cinci pentru protecţia pasagerilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ziare.com
Etichete: