O Dacia ca desprinsă dintr-un film SF: un român a construit-o din pasiune

O Dacia ca desprinsă dintr-un film SF: un român a construit-o din pasiune

Un tânăr pasionat de automobile și de filmele SF a transformat o Dacia 1310 într-o mașină ce ar putea oricând să fie protagonista peliculei Mad Max. Și acesta nu este singurul român pasionat de mașinile din seria celebrei pelicule.

Daniel Dragne, în vârstă de 37 de ani, a ajuns vedetă națională după ce a achziționat o Dacia din anul 1995 pe care a transformat-o radical. Bucureșteanul a creat ceea ce pare a fi mai degrabă un vehicul de război decât un autoturism.

”Mașinuța am luat-o de la nea Victor, un prieten de-al nostru. L-am tot rugat să mi-o dea… că zăcea ruginită în curte. Până la urmă s-a îndurat, dar când a văzut ce am făcut din ea s-a crucit”, a povestit Daniel Dragne pentru Libertatea.

Acesta a adăugat: „Urmează să-i mai punem niște gratii în loc de parbriz și stingii de lemn drept plafon și la expoziție cu ea”.

În Timișoara e o Dacia ca desprinsă din Mad Max

În Timișoara există o Dacia modificată de tip Mad Max. Proprietarul acesteia este Ionuţ Marius Vava. „Ideile mi-au venit din filme, iar maşinuţa se aseamănă cu cele din filmul Mad Max. Pe internet am văzut că mulţi tineri crează maşini de lux, altele ecologice, unii doar îşi pun la încercare talentul.

Singura problema e că oamenii ca mine nu mai pot conduce, astfel că am decis să găsesc o soluţie pentru mine. Nu a fost deloc uşor”, afirma în 2010 Marius Ionuţ Vava pentru Adevărul.

Mașina lui Vava care este tot un model Dacia 1310 are motor de motocicletă și partea din spate a automobilului a fost redesenată în totalitate.

Citește și:
Sursa: Libertatea
Etichete: