Cutremurul provocat de fanii mexicani în timpul meciului de la Cupa Mondială

Cutremurul provocat de fanii mexicani în timpul meciului de la Cupa Mondială

Fanii mexicani sunt mai puternici decât ai crede, având în vedere că au reușit să provoace un cutremur artificial în timpul meciului împotriva Germaniei, de la Cupa Mondială.

Mexicul a avut de jucat împotriva campionilor de la ultima ediție, Germania, iar nemții s-au cam împiedicat în timpul partidei. Astfel, mexicanii au reușit să obțină o victorie destul de neașteptată, însă foarte apreciată de fanii echipei naționale.

Oamenii din stradă s-au bucurat atât de tare încât au reușit să declanșeze seismografele din regiunea Mexico City. Cei de la Institutul de Investigații Geologice și Atmosferice spun că două seismografe au înregistrat ”cutremure” la șapte secunde după intrarea în minutul 35 al meciului, când Hirving Lozano a înscris.

Unii au avut îndoieli cu privire la un asemenea eveniment, atunci când s-a aflat prima oară despre cutremur. Totuși, institutul de investigații a publicat informații oficiale într-o postare pe blog, duminică seara, pentru a-i lămuri pe cei neîncrezători. Oficialii au declarat că un asemenea cutremur este imperceptibil pentru publicul larg, deoarece are o intensitate prea mică. Pentru aparatele de măsurat, însă, e mai mult decât suficient.

Aceasta nu e prima întâmplare de acest fel, însă. Acum un an, naționala din Peru a reușit să se califice la prima Cupă Mondială după 1982, după ce i-au învins pe neozeelandezi cu 2-0. Sărbătoarea peruvienilor a fost atât de intensă încât a reușit să declanșeze o alertă de cutremur, postată și pe contul de Twitter Sismologia Chile.

[readmore]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: