Cum pregătește Huawei studenții din România pentru cele mai noi tehnologii (P)

Cum pregătește Huawei studenții din România pentru cele mai noi tehnologii (P)

Huawei Enterprise a anunțat lansarea, pentru studenții români, a unui program de pregătire în rețelistică și cloud. Prezentul e conectat la internet, asta e clar, dar viitorul va fi construit pe această tehnologie. De aceea e un pas mare pe care studenții din România îl face de acum.

Programul anunțat de Huawei Enterprise pentru studenții din România se numește HAINA, adică Huawei Authorized Information and Network Academy (HAINA). Odată cu acesta, compania a anunțat și competiția “Huawei ICT”.

HAINA le oferă studenților români ocazia de a obține, în mod gratuit, competențe și certificări aliniate la standardele internaționale în domeniile de rețelistică și Cloud. Totul se face prin intermediul unei platforme de cursuri online pe site-ul huaweiacad.com. Mai mult, studenții care obțin certificări prin acest program vor avea ocazia să se înscrie și la competiția internațională Huawei ICT Competition. Aceasta va avea finala națională la Iași, în martie 2019. Finala internațională va fi la Shenzhen, în iunie 2019.

Huawei Enterprise a anunțat acest program la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Au fost prezenți peste 100 de studenți, alături de conducerea universității și reprezentanți ai administrației locale și din cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ce presupune competiția Huawei ICT

Competiția care îi poate duce pe studenții din România la Shenzhen are trei etape. Prima presupune înregistrarea studenților și studiul cursurilor. Studiul se desfășoară exclusiv on-line, în perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019.

Urmează etapa de certificare on-line, între ianuarie – februarie. În funcție de scorurile obținute, o parte dintre studenți se vor califica pentru competiția națională ce va avea loc de la Iași (martie 2019). Câștigătorii vor ajunge la competiția internațională din Shenzhen, în iunie 2019. Acolo, vor concura cu reprezentanți din intreaga lume, viitorii profesioniști în domeniul IT&C.

În Iași, Huawei a creat și primul laborator HAINA din România. Echipamentele au fost oferite de companie către Facultate de Automatică și Calculatoare în februarie. Până acum, 21 de studenți au parcurs deja modulele HCNA Storage și HCNA R&S. Astfel, s-au pregătit pentru certificare.

Unul dintre obiectivele Huawei pentru acest program este de-a oferi cel puțin 20 de certificări, anual, către studenți.

Huawei ICT Competition este un proiect educațional realizat pentru a motiva și recompensa studenții talentați în cadrul unei competiții internaționale. În ediția 2017-2018, au fost, la nivel global, peste 40.000 studenți de la 800 instituții superioare de învățământ din 32 de țări.

Competiția se desfășoară acum pentru prima dată și în România. Studenții, sub coordonarea profesorilor de la 12 universități din 10 orașe din țară, vor avea ocazia să își completeze studiile universitare cu noțiuni și competențe de ultimă oră. Desigur, ținta este să obțină certificări care să le valideze potențialul intr-un mediu competitiv, aliniat la standardele internaționale educaționale.

Citește și:
Etichete: