Cum exporți parolele salvate în Chrome pe iPhone și le pui la păstrare

Dacă ți-ai salvat o serie stufoasă de parole în browserul preferat de-a lungul timpului, ar fi bine să înveți cum exporți parolele salvate în Chrome.

Google Chrome este cel mai popular browser deja de câțiva ani. Popularitatea sa se datorează în egală măsură versatilității, faptului că este cross-platform și, nu în ultimul rând, actualizărilor regulate. Este îmbucurător faptul că toate datele tale de navigare sunt sincronizate automat între laptop, smartphone și tabletă. Mai util este însă faptul că nicio vulnerabilitate de securitate din Chrome nu rămâne prea mult timp netratată.

Una dintre cele mai utile actualizări lansate de cei de la Google în ultimele săptămâni vizează utilizatorii de Chrome pe iOS. Dacă ai un iPhone și folosești browserul gigantului din Mountain View, ai câștigat de curând posibilitatea exportării tuturor datelor de autentificare pe care le-ai folosit de-a lungul timpului, pe mobil sau desktop. În trecut, respectiva operațiune de backup era una mult mai complexă. Acum s-a simplificat.

Ar fi bine să știi cum exporți parolele salvate în Chrome pentru că te ajută să migrezi pe viitor la orice alt browser. În plus, dacă cineva îți sparge vreodată contul de Google, iar toate datele tale de autentificare pe orice site sunt acolo, ar fi păcat să le pierzi pentru totdeauna.

Pentru a realiza un backup în format CSV cu numele de utilizator și parola fiecărui site pe care l-ai accesat în trecut, intră în Chrome și apasă pe cele trei liniuțe din dreapta sus. De aici, te interesează secțiunea Settings sau Setări. Fă un tap pe Parole sau Passwords și mergi până la capătul listei care îți apare în fața ochilor.

La final, apasă pe Export Passwords sau Exportă Parolele. Autentifică-te. Optează pentru expedierea fișierului CSV pe mail și trimiteți-l tot ție pentru a-l păstra. Dacă vrei să-l vezi sau să-l modifici, documentul CSV poate fi deschis cu Microsoft Excel sau orice altă aplicație de calcul tabelar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: