Cum creezi un memento legat de o locație pe iPhone

La cât te multe informații are telefonul tău despre tine, ar fi păcat să nu profiți și tu un pic de ele. În acest sens, află cum creezi un memento legat de o locație pe iPhone.

GPS-ul este doar vârful piramidei când vine vorba de senzorii pe care îi ai în telefon. Smartphone-urile moderne sunt încărcate cu o serie stufoasă de senzori și cipuri care adună foarte multe informații despre activitatea ta. În plus, cei mai mulți dintre ei sunt activi în permanență. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că este surprinzător de ușor să definești notificări pornind nu doar de la ora exactă.

Dacă vrei să-ți aduci aminte să iei pâine când treci pe lângă Mega Image, este incredibil de simplu. În același timp, dacă trebuie să iei un prieten cu mașina când mergi spre muncă, îți poți defini un memento pentru a primi o notificare în acest sens când pleci de acasă. În situația în care ți-ai propus să știi cum creezi un memento raportat la o locație, poți să folosești aplicația nativă din iOS intitulată sugestiv Mementouri.

În Mementouri, îți poți defini o serie virtual nelimitată de liste cu scopuri și activități pe care trebuie să le întreprinzi în viitorul apropiat sau pe care trebuie doar să le ai în vedere. Acele liste pot fi sincronizate cu alte iDevice-uri prin iCloud sau cu alte terminale prin intermediul contului tău de Yahoo. Apasă pe + pentru a crea o listă nou și alege să o salvezi pe iCloud.

În noua ta listă, apasă pe + și optează pentru un nou Memento. Introdu numele pentru activitatea pe care vrei să ți-o aduci aminte la un moment dat. Opțional, poți bifa Reamintire într-o zi și să selectezi data și ora care să primești o notificare pe marginea subiectului. Mai interesantă este însă bifa următoare intitulată reamintire într-un loc. Bifează și fă click pe loc. Introdu adresa locației de interes sau numele ei și, în partea de jos a ecranului, alege dacă vrei să fii notificat atunci când pleci de la acea locație sau când ajungi.

După acest pas, apasă pe Creați un memento în stânga sus pentru a te întoarce la etapa anterioară. Poți atașa niște notițe respectivului Memento și poți apăsa pe Ok în dreapta sus când ai terminat. Sunetul pe care îl auzi în cazul unui memento poate fi definit din Configurări – Sunete și răspuns haptic – Alerte mementouri.

Alexandru Puiu
21:05 04.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video