Tot ce nu știai despre copilăria lui Hitler, psihopatul care a schimbat istoria

Tot ce nu știai despre copilăria lui Hitler, psihopatul care a schimbat istoria

Adolf Hitler este, de departe, cel mai cunoscut psihopat din istoria recentă. Majoritatea biografiilor încep fie cu cariera sa politică, fie cu respingerea sa de la școala de artă – arareori găsești să se vorbească despre copilăria lui.

Experiențele copilăriei lui îți arată cum un om poate ajunge să vrea să cucerească lumea prin eliminarea raselor pe care el le consideră inferioare și să ajungă terifiant de aproape de a-și atinge scopul. Hitler s-a născut în data de 20 aprilie 1889, iar părinții săi au fost Alois și Klara Hitler.

Au locuit în Nraunau am Inn, un orășel ce aparținea Imperiului Austro-Ungar, care se afla la o aruncătură de băț de Germania. Copilăria nu a fost una ușoară. De când era mic, Hitler a avut de a face cu orori care ar marca pe oricine pe viață.

Totuși, acestea pălesc odată ce sunt puse în balanță cu toate acțiunile care i-au asigurat lui Hitler locul în cărțile de istorie. Mai jos ai o listă în care vei afla lucruri mai puțin cunoscute despre copilăria celui care ar putea fi numit lejer cel mai urât dintre pământeni.

Hitler a trecut prin episoade de abuz fizic acasă

adolf hitler copilarie

Precum mulți alți copii din acea vreme, Hitler a avut de a face cu abuzul fizic din partea părinților. Totuși, bătăile ar fi fost extrem de dure, chiar și pentru perioada respectivă. Conform jurnalelor scrise de sora lui Hitler, Paula, și de ceilalți frați ai săi, descoperite în 2005, Alois Hitler obișnuia să își bată în mod constant copiii, mai ales pe Adolf, cu o mânie nestăpânită.

Alois a fost descris de biografi drept „un soț autoritar, arogant, dominant și un tată stern, distant, poruncitor și adeseori iritabil”.

A dezvoltat o obsesie pentru o tânără evreică

adolf hitler copilarie

Hitler nu a fost mereu un adept atât de înfocat al antisemitismului. În adolescență, el a dezvoltat o pasiune imensă pentru o tânără evreică, pe nume Stephanie Isak. Curând însă, pasiunea lui s-a transformat în ceva bolnăvicios.

Hitler i-ar fi scris acesteia scrisori anonime, în care îi mărturisea dragostea lui nemuritoare și îi cerea să se căsătorească cu el. Mai mult, acesta avea fantezii în care o răpea, iar amândoi se sinucideau împreună. De asemenea, era furios pe orice bărbat care petrecea timp cu ea. Isak s-a căsătorit cu altcineva în 1910.

A abuzat-o pe sora lui mai mică

adolf hitler copilarie

După nenumărate bătăi primite de la tatăl său, Hitler a început să aplice același tratament surorii sale, Paula. După moartea lui Alois Hitler, în 1903, Paula a ajuns să îl privească pe Adolf drept o figură părintească. La rândul lui, îi răsplătea adulația cu bătăi.

Din cei cinci frați și surori, doar unul a trăit să devină adult

adolf hitler copilarie

Alois Hitler a avut copii cu mai multe femei pe parcursul vieții. Astfel, Adolf a avut trei frați – Gustav, Otto și Edmund, și două surori – Ida și Paula. Gustav și Ida au murit de difterie înainte ca Adolf să se nască

Otto s-a născut cu hidrocefalie și a murit la doar câteva săptămâni de la naștere, în 1982. Mezinul familiei, Edmund, a murit de pojar la șase ani, în 1900. Paula a fost cea care a trăit cel mai mult, întrecându-l pe Hitler cu un deceniu.

Certurile cu tatăl său i-au sfărâmat psihicul

adolf hitler copilarie

În școala primară, Adolf Hitler a fost un student cu rezultate remarcabile. Intrase în corul școlii și voia chiar să devină preot. Totuși, certurile cu tatăl său cu privire la interesul pentru artă, l-au dat jos de pe piedestal.

Alois nu înțelegea de ce fiul său ar vrea să urmeze o carieră bazată pe artă, în loc să îi calce pe urme și să aleagă o profesie în domeniul serviciului civil. Deși se opunea profesorilor și nu voia să se conformeze regulilor, Hitler a pus ulterior bazele, în mod ironic, guvernului fascist. După ce Alois Hitler a murit, Adolf s-a lăsat de tot de școală.

Moartea mamei l-a afectat profund

adolf hitler copilarie

Doctorul evreu Eduard Bloch a avut mare grijă de Klara Hitler, când aceasta se afla pe moarte din cauza cancerului de sân. Pentru acest lucru, Adolf Hitler și-a declarat gratitudinea eternă în fața doctorului și l-a numit evreu nobil.

[readmore]

În 1941, i-a permis acestuia să plece în America, în timp ce milioane de evrei erau băgați cu forța în tabere de concentrare și exterminați fără milă. Mama lui Hitler a murit într-un final în 1907, la patru ani după moartea soțului său. Adolf a rămas, astfel, orfan la vârsta de 18 ani.

Deși moartea tatălui său îl lăsase rece, în cazul mamei lucrurile au stat altfel, pentru că aceasta ar fi fost singura persoană pe care acesta ar fi iubit-o sincer.

Academia de Arte din Viena nu l-a acceptat

adolf hitler copilarie

Pentru a încheia o copilărie dominată de traume și tristețe în același ton, a fost respins de Academia de Arte din Viena. Picturile lui, deși nu erau nici pe departe proaste, păreau să fie oarecum generice, motiv pentru care a fost respins. Dacă vrei să vezi picturile sale, poți intra aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ranker