Oamenilor le place tot mai mult marijuana, dar nu cei la care te-ai gândi

Oamenilor le place tot mai mult marijuana, dar nu cei la care te-ai gândi
Sursa foto: nightflight.com

Când te gândești la grupul de vârstă care preferă să consume marijuana, cel mai probabil îți vin în minte tinerii. Spre surprinderea ta, un alt segment de vârstă începe să empatizeze (și nu doar atât) cu fumatul marijuanei.

Membrii generațiilor mai în vârstă sunt tot mai interesați de acesta, cel puțin în Statele Unite. Datele care susțin că un număr tot mai mare de persoane de vârsta a doua și bătrâni aleg să consume marijuana provin de la o lucrare publicată în jurnalul „Drug and Alcohol Dependence”.

Cifrele au fost obținute în urma studiului național privind consumul de droguri din 2015 și 2016. Cercetarea arată că aproximativ 9% din adulții din Statele Unite, cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani, au consumat marijuana în anul respectiv. Mai mult decât atât, aproximativ 3% din persoanele de peste 65 de ani au ales să fumeze acest drog.

Cifrele au crescut față de 2013, când același studiu arăta un procent de 7% pentru americanii de vârstă mijlocie și un procent de 1,4% pentru cei de peste 65 de ani.

Dr. Benjamin Han este autorul principal al studiului și spune că a fost surprins să afle că americanii mai în vârstă sunt atât de deschiși în legătură cu consumul de marijuana. Aproximativ 45% din cei de peste 65 de ani spun că au început să fumeze după vârsta de 21 de ani.

Pe măsură ce legile privind utilizarea drogului devin tot mai permisive în Statele Unite, tot mai mulți americani de toate vârstele par că îi dau drogului o șansă – unii pentru recreere, iar alții pentru a-și face afecțiunile medicale mai tolerabile.

Aproape un sfert din americanii de peste 65 de ani spun că au consumat drogul la recomandarea medicilor. Pentru a limita eventualele critici, medicii spun că prescriu substanțe mult mai periculoase decât marijuana, iar aceasta chiar ajută persoanele cu diferite condiții să suporte mai ușor bolile.

Citește și:
Sursa: Npr