06 dec. 2018 | 11:30

Maneaua care intră în topul celor mai populare clipuri pe YouTube

ACTUALITATE
Maneaua care intră în topul celor mai populare clipuri pe YouTube

În decembrie, Google „derulează” până la începutul anului pentru a vedea care au fost cele mai populare videouri de pe YouTube în România în anul care se încheie. Anul acesta avem și o premieră și o manea apare în top zece.

Așadar, dacă ești curios să vezi care au fost cele ai ascultate piese și care au fost clipurile video care au stârnit cel mai mare interes aruncă un ochi pe acest articol.

Listele YouTube Rewind cuprind videouri încărcate în 2018 și sunt create pe baza vizualizărilor din România, luând în calcul și gradul de interactivitate al videourilor și tipul lor.  Interesant este că anul acesta este prima dată când o manea intră în top 10. Până acum, cei de la YouTube fentau popularitatea manelelor și ne livrau topuri fără nicio urmă de manea.

Anul acesta, Florin Salam a devenit prea mare să fie ignorat și a intrat în top, pe locul zece cu melodia Buzunarul meu vorbește.

Piesele autohtone sunt cele care domină lista de anul acesta a celor mai populare videoclipuri de pe YouTube în România: în prima jumătate a topului regăsim doar creații locale. Un trend care a crescut mult în ultimii ani sunt vloggeri care s-au lansat într-o carieră muzicală, Selly (5Gang), Andra Gogan, Vlad Munteanu sau Alex Alvarez (LA Gang) fiind doar câteva exemple.

Alături de prezențe noi precum 5Gang și Lino Golden, în topul muzical regăsim artiști cunoscuți din industria muzicală locală, precum Dorian Popa, Smiley, Delia sau DJ Project, dar și trei piese internaționale, care au avut succes în România.

Clipurile video care s-au viralizat cel mai mult anul acest aparțin show-urilor de la TV precum iUmor și În puii mei. Și vloggeri au fost populari la acestă categorie și topul este completat de două animații.

Top 10 cele mai populare videoclipuri muzicale în 2018

Top 10 cele mai populare videouri (non-music)

Cele mai populare videouri muzicale pe YouTube la nivel global

Cele mai populare videouri pe YouTube la nivel global (non-music)