Categories: AutoȘtiri

Cifrele care îți arată schimbările radicale pentru industria auto până în 2030

Cine s-ar fi gândit că vor veni vremuri în care oamenii vor împărți aceeași mașină? Ei bine, statisticile arată că în anul 2030, doar unul din 5 americani va mai deține o mașină personală.

Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii arată că până în anul 2021, folosirea unui vehicul electric autonom de la Uber sau Lyft va fi de 4-10 ori mai ieftină decât achiziţionarea şi întreţinerea unei maşini. În noiembrie 2017, Uber și-a făcut publice intențiile de a cumpăra 24.000 de maşini autonome de la chinezii ce dețin compania Volvo.

În ciuda faptului că 78% din americani au declarat într-un sondaj recent că le este teamă să se urce într-o maşină fără şofer, viitorul va fi cu certitudine autonom. Și oamenii se vor adapta la cerințele pieței.

Renunțarea la automobile va genera 1.000 de miliarde de dolari pe an, bani suplimentari pentru cheltuieli, disponibil pentru cetăţenii americani până în 2030. Populația Statelor Unite ale Americii este astăzi de 316 milioane de locuitori.

Conform presei de peste Ocean, administraţia Trump a anunţat că intenţionează ca în această vară să rescrie regulamentul care are bariere juridice pentru vehiculele autonome.

Viitorul autonom ar putea fi chiar mai aproape decât credeam. Conform unei analize semnată Business Insider,  aproximativ 10 milioane de maşini autonome se vor afla pe şosele până în 2020.

Recent Posts

iPhone 9 ar putea deveni realitate în 2018

iPhone 9 are șanse foarte mari să devină realitate în toamna acestui an, alături de succesorii actualului iPhone X. Cu…

2 minute ago

Tinder copiază o idee Facebook și te ajută să agăți mai ușor

Tinder Places este cea mai importantă actualizare adusă serviciului de agățat în ultimul anului. Aceasta introduce un mecanism complet nou…

56 de minute ago

Acer extinde seria Predator Orion cu PC-uri de gaming pe care ți le permiți

Acer Predator Orion 5000 și Orion 3000 urmează unui model anunțat în septembrie 2017. Vor fi mai ieftine, încă performante,…

1 oră ago

Tehnologia NVidia care ajută roboții să învețe de la oameni

NVidia pare să aibă o pasiune anume pentru inteligența artificială, iar cele mai noi progrese ”le fac viața mai ușoară”…

1 oră ago

Acest laptop de gaming de la Acer te va face să vrei să devii gamer

Acer a anunțat în New York câteva modele noi de laptopuri și PC-uri pentru gaming. Am fost să le văd…

2 ore ago

Facebook, acuzată că îți spionează toate mișcările pe care le faci

Facebook ar fi folosit aplicațiile de telefoane pentru a aduna cantități de date masive despre utilizatorii lor, dar și despre…

2 ore ago