Categories: AutoȘtiri

Cifrele care îți arată schimbările radicale pentru industria auto până în 2030

Cine s-ar fi gândit că vor veni vremuri în care oamenii vor împărți aceeași mașină? Ei bine, statisticile arată că în anul 2030, doar unul din 5 americani va mai deține o mașină personală.

Un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii arată că până în anul 2021, folosirea unui vehicul electric autonom de la Uber sau Lyft va fi de 4-10 ori mai ieftină decât achiziţionarea şi întreţinerea unei maşini. În noiembrie 2017, Uber și-a făcut publice intențiile de a cumpăra 24.000 de maşini autonome de la chinezii ce dețin compania Volvo.

În ciuda faptului că 78% din americani au declarat într-un sondaj recent că le este teamă să se urce într-o maşină fără şofer, viitorul va fi cu certitudine autonom. Și oamenii se vor adapta la cerințele pieței.

Renunțarea la automobile va genera 1.000 de miliarde de dolari pe an, bani suplimentari pentru cheltuieli, disponibil pentru cetăţenii americani până în 2030. Populația Statelor Unite ale Americii este astăzi de 316 milioane de locuitori.

Conform presei de peste Ocean, administraţia Trump a anunţat că intenţionează ca în această vară să rescrie regulamentul care are bariere juridice pentru vehiculele autonome.

Viitorul autonom ar putea fi chiar mai aproape decât credeam. Conform unei analize semnată Business Insider,  aproximativ 10 milioane de maşini autonome se vor afla pe şosele până în 2020.

Recent Posts

Dacia Logan, reinventată de Renault: noul model arată superb, dar asta nu-i tot

Renault va prezenta  în Rusia un nou model din gama Stepway. Alături de Sandero și Dokker, Dacia va avea și…

26 de minute ago

Mișcarea bolnavă care te „transformă” într-o zeiță pe Instagram

Achiziționarea hainelor scumpe pentru un eveniment fancy și returnarea lor în ziua următoare este un concept pe care înainte îl…

50 de minute ago

Cât de mult te ajută bunurile de lux să-ți faci noi prieteni

Hainele de designer, ceasurile scumpe și automobilele de lux sunt indicatori ai unui status ridicat pentru care unele persoane lucrează…

1 oră ago

Google crede că poate să învingă Apple Watch cu acest model

Google a lansat telefoanele Pixel în lupta cu iPhone-ul Apple. Acum lucrează la un smartwatch pentru a se bate cu…

2 ore ago

Cel mai bun Android pentru telefoane ieftine: Pie Go edition

Android Pie a fost lansat pentru telefoanele Pixel de la Google, și alte câteva modele, iar compania a anunțat și…

3 ore ago

Cum ar putea Google să primească o nouă amendă imensă de la UE

Uniunea Europeană a amendat Google cu 4,3 miliarde de euro pe 18 iulie. E cea mai mare amendă pe care…

4 ore ago