Țara care tocmai a folosit cu succes tehnologia de care ți-e teamă

Țara care tocmai a folosit cu succes tehnologia de care ți-e teamă
Sursa foto: howlDb

Un chinez căutat de poliție pentru infracțiuni economice a fost arestat în timpul unui concert. Autoritățile au folosit tehnologia recunoașterii faciale.

Concertul a avut loc în provincia Nanchang, China. Camerele de supraveghere au recunoscut suspectul și au alertat autoritățile. Potrivit South China Morning Post, bărbatul, identificat doar după numele de familie Ao, a fost șocat când polițiștii s-au apropiat de el.

Ao a declarat că a ales să participe la concert pentru că se simțea în siguranță în mulțimea de peste 50.000 de spectatori. El a adăugat că nu ar fi ieșit niciodată din casă dacă știa că există o posibilitate ca polițiștii să-l identifice.

„Ao era suspect într-o infracțiune economică și a fost trecut într-un sistem online național”, a declarat polițistul Li Jin. Nu este prima dată când tehnologia Chinei de recunoaștere facială a prins infractori la evenimente publice. Anul trecut, 25 de persoane au fost arestate la un festival de bere. Și atunci, camerele de supraveghere de la intrări au recunoscut subiecții și au semnalat asta autorităților.

În plus, China nu se oprește aici. Polițiștii din Zhengzhou testează ochelari cu recunoaștere facială încorporată. Ei spun că deja au prins șapte suspecți urmăriți pentru infracțiuni majore, dar și 26 pe persoane care călătoresc sub identitate falsă.

Această tehnologie este folosită și în situații mai simple. De exemplu, chinezii pot plăti comenzile la un KFC din Hangzhou. China s-a implicat mult în dezvoltarea tehnologiilor în ultimii ani, devenind un stat în continuă creștere în domeniul supravegherii tehnologice.

O estimare sugerează că țara va avea mai mult de 600 de milioane de astfel de camere de supraveghere până în 2020. Pe lângă asta, țara va implementa la un sistem de „credit social” începând cu luna mai. Acesta va afișa cetățenii de rang inferior și le va interzice, printre altele, să cumpere bilete de avion sau tren la mai puțin de un an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge