Trucul de care s-au folosit chinezii ca să spioneze internetul

Trucul de care s-au folosit chinezii ca să spioneze internetul

Războiul dintre SUA și China continuă, iar de data aceasta vorbim despre spionaj al marilor companii americane de către chinezi.

O mare companie de telecomunicații din Statele Unite a descoperit un microcip în serverele sale în luna august. Prin acest obiect hardware, spionii chinezi au reușit să compromită serverele aparținând a 30 de companii de tehnologie din SUA.

Acest microcip a fost introdus în portul de Ethernet al serverului, oferindu-le hackerilor acces la rețeaua de computere a companiei de telecomunicații. Potrivit lui Yoossi Appleboum, specialistul în securitate care a descoperit manipularea, niciun angajat al firmei de telecom nu știa ce fel de date treceau prin serverul compromis.

Acel server, la fel ca multe altele, a fost realizat de către Supermicro, producătorul chinez care livra serverele pentru companiile de tehnologie. Reprezentanții Supermicro au declarat că nu au la cunoștiință ca vreunul dintre produsele sale să fie compromise, apoi au mai declarat că „respinge puternic” acuzațiile că ar fi vândut produse compromise.

Raportul inițial al Bloomberg a fost criticat deoarece nu avea o sursă oficială, ci doar una anonimă și nu avea informații care ar putea fi verificate și de alții. Joe Fitzpatrick, una dintre sursele Bloomberg, a declarat într-un podcast că nu am fost confortabil cu povestea și că nu era sigur dacă era adevărată.

Cel mai nou articol al publicației Bloomberg nu dezvăluie numele companiei de telecomunicații din cauza unei înțelegeri semnate de Yossi și firma de telecom.  Totuși, atât AT&T, cât și Verizon și Sprint au declarat că nu au fost afectați de acest hack.

Companiile care ar fi fost spionate de chinezi ar fi unele dintre cele mai importante din lume, precum Amazon sau Apple. Atât Amazon, cât și Apple au declarant că nu au fost victime ale spionajului.

Manipulările hardware sunt foarte greu de depistat de aceea agențiile de spionaj investesc foarte mulți bani în astfel de tehnici de sabotaj. Potrivit spuselor lui Edward Snowden, autoritățile americane fac asta cu anumite țări străine. Acum, se pare că și China face același lucru, dar mai agresiv, profitând de faptul că foarte multe dintre produsele electronice sunt realizate în China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Bloomberg