Cel mai scump iPhone e o adevărată piesă de muzeu

Cel mai scump iPhone e o adevărată piesă de muzeu

De aproape un an, când ne referim la cel mai scump iPhone, ne vine în minte atrăgătorul iPhone X. Dacă te uiți însă atent pe eBay, există un telefon Apple mult mai scump decât 1000 de euro.

Cu doar câteva zile înainte de anunțarea celor mai noi smartphone-uri Apple pentru 2018, o iterație incipientă a primul telefon creat vreodată în Cupertino a ajuns pe eBay. Cel puțin momentan, acest este cel mai scump iPhone, un prototip al bătrânului care a rămas în istorie sub denumirea de iPhone 2G, deși nu a fost niciodată promovat în această manieră.

Pentru ”doar” 30.000 de dolari, poți achiziționa un prototip aparent autentic al primului telefon creat sub atenta supraveghere a lui Steve Jobs și Jony Ive. În mod realist, smartphone-ul cu pricina reprezintă mai mult decât o pagină din istoria companiei fondate în urmă cu patru deceni. Foarte mulți pasionați de tehnologie sunt de părere că adopția panourilor capacitive, renunțare la stylusuri și formarea telefoanelor mobile moderne se datorează mai ales primului iPhone.

Telefonul a fost postat pe eBay de un individ care se ascunde în spatele pseudonimului 321dady. La momentul redactării acestui material, mai avea 7 zile rămase pe licitație, iar posibilitatea creșterii explozive a prețului de achiziție este foarte probabilă.

Descrierea anunțului este una cât se poate de concludentă pentru produs la care poate doar visezi. ”Vând un prototip de pre-producție al iPhone 2G. Acest prototip rulează o versiune incipientă de Apple iOS care a fost creată pentru testarea funcționalității hardware a componentelor. Este același sistem de operare care testează componentele radio din iPhone, senzori touch, ecranul și funcționalitatea bateriei.” Ca o măsură de siguranță adițională, telefonul este comercializat de un utilizator cu 396 de review-uri pe Amazon și un procent de 100% feedback pozitiv. Prețul final de achiziție este 30.000 de dolari. Va fi intesant de văzut dacă cineva îl va atinge sau îl va depăși.

Citește și: